Skip navigation
This discussion is archived

Downloaded .dmg files will not mount

35604 Views 36 Replies Latest reply: Oct 5, 2009 6:19 PM by Wei-Shen Lin RSS
  • Wei-Shen Lin Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 7, 2009 7:53 AM (in response to LoganGreer)
    I have same problem. Holding cmd-opt-esc you can see the application listed but it's not running at all. with cmd-tab it's not showing up. I have to keep on deleting the 2 pref in the user/pref folder and relog. Any idea? The only thing I did was install 10.6 over 10.5.8. I also reinstall Stuffit Deluxe.
    Mac Pro 2.66 x 2, Mac OS X (10.6)
  • an4rew Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 9, 2009 6:22 AM (in response to LoganGreer)
    I have the exact same problem with the 3 utilities.... When i logout and back in everything is fine for a little while until it happens again.

    Never had this problem with 10.5.8
    20" iMac, Mac OS X (10.5.7)
  • murbanci Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 10, 2009 11:07 AM (in response to LoganGreer)
    Same problem here. I can mount them with disk utility but not by double clicking on them. Worked fine before in Leopard but no go in Snow Leopard.
    MacBook, Mac OS X (10.5.1)
  • an4rew Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 11, 2009 4:44 PM (in response to LoganGreer)
    yea, since updating to 10.6.1 its now worse.

    Dropbox is not opening for me, and jpegs with preview and Xee hanging in dock.

    and the dmg files not mounting normally, i'm seriously considering going back to 10.5.8
    20" iMac, Mac OS X (10.5.7)
  • Steve Ehrenberg Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 11, 2009 11:28 PM (in response to LoganGreer)
    Add me to the list with this problem... Fresh install of Snow Leopard. The problem started before updating to 10.6.1.

    I first noticed when trying to unrar something. unrarx just jumped for a while, then stopped but didn't do anything. I had to force quit and just sucked it up as a possible unrarx incompatibility.

    Shortly after installing unrar via port so I could just extract the rar I needed to, I tried double clicking a zip file and Archive Utility did the same thing as unrarx.

    At this point, I loaded up Disk Utility and tried to fix permissions thinking it was something weird like that but only a few Flash files were found. After I was done with that, I updated to 10.6.1 and restarted. Everything seemed to work again for a little while but the problem has come back.

    I'm pretty sure this is a finder issue.. I've tried to open various different file types via finder and most of them have the same result. But I am also able to open up the application by itself and open the file from there just fine..

    The applications that have stalled for me..

    TextEdit, Xcode, Archive Utility, Preview, Firefox, Pixelmator, Transmission

    While testing out the various file types, I noticed that some files of the same type would open from a different location.. i.e. An xcode project I have opens fine as well as all the files inside it's folder (png's, .h, .m, .xcodeproj) .. but the same type of files that I just downloaded and tried to open from my Downloads folder hang. Very strange.
    MacBook Pro 3,1, Mac OS X (10.6)
  • Wei-Shen Lin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 16, 2009 6:43 AM (in response to LoganGreer)
    I was wonder. People who has problem with applications not running when trying to open a document installed 10.6 fresh or over 10.5.8? I install over my 10.5.8 system, since I don't want to have to reinstall some of my applications.
  • an4rew Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 16, 2009 7:30 AM (in response to Wei-Shen Lin)
    I've done an upgrade and a fresh install on my iMac... problem still exists.
    20" iMac, Mac OS X (10.5.7)
  • an4rew Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 16, 2009 4:27 PM (in response to an4rew)
    .....

    Message was edited by: an4rew
    20" iMac, Mac OS X (10.5.7)
  • Wei-Shen Lin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2009 12:31 PM (in response to A A P L)
    I hate to have to keep doing this ALL the time just to get the files to be recognized and open the correct application. Anyone else have an idea what we can do to result the issue.
    2.66x2, Mac OS X (10.6.1)
  • Wei-Shen Lin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2009 12:44 PM (in response to LoganGreer)
    No I have not and not sure how to do that either
    2.66x2, Mac OS X (10.6.1)
  • ejn Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 19, 2009 1:47 PM (in response to LoganGreer)
    Logan G wrote:
    Has anyone filed an official bug report with Apple about this yet? I know there's a way to do it, but I can't remember how.




    Should be able to do it here, selecting Bug Report in the feedback type pulldown menu http://www.apple.com/feedback/macosx.html
    MacBook Pro 17", Mac OS X (10.6.1)
  • sector40 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 30, 2009 10:49 AM (in response to ejn)
    has anyone had any luck solving this?
    I have exactly the same problem, after a few hours of using Snow Leopard, DMGs fail to mount, zips won't open, clicking on files don't open the applications they should or the icons icon but just bounce forever... this really is a deal breaker of a problem
    Macbook Pro 2.5Ghz Core 2 Duo (unibody), Mac OS X (10.6.1), 4GB RAM, 500GB

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.