Skip navigation
This discussion is archived

"MMS Message send failure"

66592 Views 62 Replies Latest reply: Oct 5, 2009 11:17 PM by Woodsen Saunders1 RSS
1 2 3 ... 5 Previous Next
SkateboardTB Calculating status...
Currently Being Moderated
Sep 25, 2009 10:05 PM
The status bar goes almost all the way then stops then i get the message "MESSAGE SEND FAILURE" I've rebooted and everything.

On my other iphone it sends the text message attached to the picture but no picture
PC, Windows XP Pro
  • wjbertrand Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 10:08 PM (in response to SkateboardTB)
    Same problem here but neither the text or the photo are sent. Thinking the network is bogged down, I've been trying on and off for hours. No luck. I'm running a 3G with OS 3.1. Anyone find a solution? seems like a common problem.
    3G, Windows XP
  • mhornet18 Level 2 Level 2 (170 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 10:29 PM (in response to wjbertrand)
    wjbertrand wrote:
    Same problem here but neither the text or the photo are sent. Thinking the network is bogged down, I've been trying on and off for hours. No luck. I'm running a 3G with OS 3.1. Anyone find a solution? seems like a common problem.

    I called 611 from my phone and talked to AT&T. The lady was helpful and tried 2 things, which the latter of the 2 I believe is what worked.

    1. She re-authorized my iphone
    2. she took my family texting plan off and waited a minute and put it back on.

    After number 2 I was able to send and receive. Try calling them and tell them to do this.
    HP, Windows XP
  • mhornet18 Level 2 Level 2 (170 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 10:46 PM (in response to SkateboardTB)
    Try tomorrow.
    HP, Windows XP
  • xbxchk Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 10:52 PM (in response to SkateboardTB)
    they are not closed. talking to a rep at at&t right now. im having the same problem.
    Windows XP
  • xbxchk Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 10:54 PM (in response to mhornet18)
    i just tried the re-authorization of the iphone and removed mms with the at&t rep. i rebooted phone and still MMS Message Failure
    Windows XP
  • daryl_j Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2009 11:43 PM (in response to SkateboardTB)
    Same thing here. Status bar gets 90% done and get a red exclamation "!" symbol (failure). So I deleted the messages I tried to send (3 of them). About 5 minutes later 2 of the messages were received on my wife's phone (including the image). So either something is wrong or the service is very slow.
    MBP 15" 2.2mhz, Mac OS X (10.5.1)
  • xbxchk Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 12:08 AM (in response to daryl_j)
    i powercycled phone; removed sim card; placed sim card back into phone and still nothing (an at&t rep told me to do this); the reps keep suggesting i call apple. but i don't think apple would handle this since this is an at&t update, right?
    i tried re-authorizing phone and removing messaging and then placing messaging back via the at&t rep. that also didn't work. i think it just may be a problem with the network at this point. maybe it is just an overload. apparently, (according to rep) at&t have been getting slaughtered with calls today re: MMS failure messages. will try tomorrow and keep my fingers crossed...
    Windows XP
  • shadowbeast Level 2 Level 2 (210 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 12:11 AM (in response to xbxchk)
    Try taking a screen capture of the image (smaller file size) by holding the home button and pressing the power button, and try sending using that image.
    MB463LL/A, Mac OS X (10.5.6), 2.26GHz, 4GB Ram
  • Nosphoratu Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 5:05 AM (in response to SkateboardTB)
    Same problem here, try to send, status bar runs fast to 90 or 95% then stops. I get the exclamation mark saying it did not send. I can recieve the photos from other phones. Cannot send.

    Over the past six months have formed a love, hate relationship with this phone!
    windows, Windows XP, IPHONE 3G
  • 997S Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 9:45 AM (in response to SkateboardTB)
    After resetting the acctg, reloaded software, resetting the phone, swapping phones...end up replacing a new SIM card at att store, fixed...
    Windows Vista
  • 997S Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 10:21 AM (in response to SkateboardTB)
    Try new SIM card, I did all sw upgrade, reset phone, swapping phones, reset acct etc...works after installed a new SIM card at ATT store.
    Windows Vista
  • marc0387 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 26, 2009 10:47 AM (in response to SkateboardTB)
    Inside scoop guys. Easy fix from what I've seen. Make sure you have the _iphone_ texting plan on your account. They have separate codes for iphone and regular texting plans, unless you are on a family texting plan- which if you're still having problems on a family text plan I have no idea what to do...yet.

    anyways have them put the appropriate plan and then restart your device. Already know this worked, did not have to make any other changes to phone or account. Hope this works for you guys.
    Windows XP
1 2 3 ... 5 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.