Skip navigation
This discussion is archived

New 27" iMac -- Slow Flash Video

101079 Views 141 Replies Latest reply: Nov 10, 2009 9:15 AM by jjporter1979 RSS
  • BadddaBoom Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 9, 2009 7:34 PM (in response to Rick Lang)
    Still not convinced after reading this post

    +I've just installed 10.6.2 and it doesn't make any difference to the Flash video playback problem - still get same >100% on the CPU. Oh well, roll-on 10.6.3.+

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2227803&tstart=15

    The internet is nothing but flash anymore... if they can't handle it then what? I already own a iphone that panics at everything flash, I don't need a computer that does also.
    Windows XP
  • Zamzummim Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 9, 2009 9:41 PM (in response to BadddaBoom)
    I've upgraded to 10.6.2 and still encounter the same CPU usage % in the 125%-135% range when watching anything Flash related. Video on Hulu is choppy when played in full screen mode.

    We've also encountered a general slow down in overall system performance when we've used it for more than a few hours, especially making movies in iMovie. We too have had problems with screen flickers and PhotoBooth going black.

    I'm very concerned about all of these issues and am wondering if it's time to start looking at a replacement machine.
    27" iMac, Mac OS X (10.6.1)
  • Charzzy Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 9, 2009 11:37 PM (in response to Scott McPherson)
    Scott McPherson wrote:
    It's fixed!

    Just downloaded 10.6.2 (takes a long time......at least 30 min), installed, video problems gone!


    Great news! I just ordered a custom build 21.5" so should be able to test it out in a week or so.
    iMac G5 1.5GB, Mac OS X (10.4.11)
  • Scott McPherson Level 1 Level 1 (20 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2009 4:58 AM (in response to Zamzummim)
    I don't know what to tell you guys still having the problem after installing 10.6.2. I had the identical issues since getting my iMac 27 w/ 8 GB RAM, 3.06 GHz.

    The problem was ******* me off so badly that I would literally hit "check software update" about every couple of hours. I was probably one of the first to see it come up, although when I googled 10.6.2, it appears Apple had released it an hour earlier. Note this bullet point, from the APPLE site, as to what 10.6.2 aims to do (amongst several other things):

    "this update addresses video playback and performance issues for iMac (21.5-inch, Late 2009) and iMac (27-inch, Late 2009) computers that may occur in some situations while AirPort is turned on"

    For those of you who directly plugged in the cable to your computer and turned off airport, that is why you resolved the problem (hardly a solution for us people whose computer is not at the router). In any event, all I can tell you is my video problems are gone since updating.

    For those of you whom have downloaded 10.6.2, please confirm that you actually did the update by clicking on the Apple at top left of screen, click "about this mac" and verifying that ver 10.6.2. I know that sounds stupid, but mine actually got hung up and I had to do a hard repower after downloading, and saw that 10.6.1 was still running. Once I clicked for a software update, it recognized I had already downloaded it and then from there powered down and upgraded without incident.

    Good luck.
    iMac 27, Mac OS X (10.6.1), 8GB RAM, 3.06 GHz Intel Core 2 Duo
  • dhogborg Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2009 5:18 AM (in response to rhyceudique)
    10.6.2 fixed it for me!

    4 hours after installing, still running smooth.
    iMac 27", Mac OS X (10.6.1)
  • Roy Sutcliffe Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2009 8:42 AM (in response to dhogborg)
    windows 7 rc had the same problem with this graphics card in my pc. it took a few months but they got a driver out that did it right.
    new 27 imac owner
  • jjporter1979 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2009 9:15 AM (in response to dhogborg)
    Upgrading to 10.6.2 seems to have worked for me as well. I also found that toggling Airport on/off resolved the problem when I was running 10.6.1, although that seemed to bother my AppleTV sometimes (would get "Video Format Not Recognized" messages unless I restarted the computer or AppleTV). All seems to be resolved since I upgraded last night.
    iMac - 21.5", Mac OS X (10.6.1)
1 ... 6 7 8 9 10 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.