Skip navigation

Bluetooth pairing - no go on iPhone 4

55083 Views 24 Replies Latest reply: May 21, 2012 1:12 PM by Kali5 RSS
1 2 Previous Next
Jeff Handy Level 1 Level 1 (15 points)
Currently Being Moderated
Jul 19, 2010 11:36 AM
I have a brand-spankin' new iPhone 4 and I can't get any of my bluetooth devices paired. I can connect, but cannot pair the devices. The iPhone never prompts me for a pairing password. Devices include a Motorola headset, a BluBridge, and a Jabra Cruiser. I can use the devices, but I have to reconnect each time I turn one on or enable BlueTooth on the iPhone.
  • Matthew Morgan Level 7 Level 7 (22,420 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2010 11:42 AM (in response to Jeff Handy)
    Jeff,

    Are you using Settings>General>Bluetooth to pair the devices?

    Matt
    Dual 1.8 GHz G5 2.5 GB RAM/MBP 2.26GHz 2GB RAM/iPod nano 4g/iPhone 4, Mac OS X (10.6.2), ATI Radeon 9600, Time Capsule, AirPort Express
  • w7ox Level 4 Level 4 (2,385 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2010 11:55 AM (in response to Jeff Handy)
    Jeff Handy wrote:
    I have a brand-spankin' new iPhone 4 and I can't get any of my bluetooth devices paired. I can connect, but cannot pair the devices. The iPhone never prompts me for a pairing password.


    Mine did not either -- it just worked. Device is a BlueAnt SuperTooth 3.

    Phil
    MacBook Al 2.4, Mac OS X (10.6.4), Dell Win7 Desktop ; iPhone 4 [OS 4.01]; iPad 3G 64GB
  • Zebra1 Level 2 Level 2 (290 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2010 12:05 PM (in response to Jeff Handy)
    I use a Jawbone Icon, and I haven no issues at all.

    It also is the best headset on the market.....
  • Matthew Morgan Level 7 Level 7 (22,420 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2010 12:06 PM (in response to Jeff Handy)
    Not sure what else to suggest. I was able to connect with my car as usual.

    I wonder if it's worth Googling or checking each devices support site to see if the are any iPhone 4 issues.

    Matt
    Dual 1.8 GHz G5 2.5 GB RAM/MBP 2.26GHz 2GB RAM/iPod nano 4g/iPhone 4, Mac OS X (10.6.2), ATI Radeon 9600, Time Capsule, AirPort Express
  • UncleCheese Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2010 6:51 PM (in response to Jeff Handy)
    I was able to pair my iPhone 4 with my car, but not with my laptop (Macbook Pro running 10.6.4). The status shows the devices have been paired, but are not connected.

    I had a similar problem when I tried to help someone else pair an iPad with an iMac running 10.5.8. The Bluetooth pane in System Preferences on the iMac shows the iPad as being paired but not connected. Tapping on the iPad, to tell it to make a connection, changes the display on the iMac so it shows a connection being made (the icon turns green, and the text says "connected") but after one second the icon turns red again and the text changes back to "not connected".
    MacBook Pro, Mac OS X (10.6.4)
  • Vic Schmidt Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 1:01 PM (in response to Jeff Handy)
    I have iPhone 4 and Jabra CRUISER. First time I turned on the CRUISER (iPhone on and Bluetooth enabled) the CRUISER verbally told me to go to iPhone Settings and turn On Bluetooth, etc. It also told me to key in the Keycode '0000' to pair the iPhone and CRUISER. iPhone 4 does NOT need to input that code, it 'Connected' fine (first time and every time) without ever inputting any Code.

    I DO have an issue however, with PBAP (the CRUISER using the iPhone Address Book to read me the incoming caller's Name. CRUISER reads me the incoming caller's PHONE NUMBER, but NOT their Name - although both the iPhone 4 Specs and CRUISERs Specs say the iPhone 4 SHOULD use and recognize the PBAP Specs and read the incoming caller's NAME from the iPhone 4's Phone Book.

    Anyone got a hint how to fix this?

    LOVE everything else about iPhone 4 and the Jabra CRUISER...
    20" iMac G5, 1.8 Ghz, Bluetooth, Wi-Fi, 1.5 Gb Ram, Mac OS X (10.6.4), Now using White MacBook running 10.6.4
  • Rkinsey Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 5:52 PM (in response to Vic Schmidt)
    Mine will pair, but I have to keep repair every day or so. This happens both with my car and my Garmin GPS. I didn't have these problems with my prior Iphones. Who knows..
    Asus AMD Phenom II 940, Windows 7
  • Spiider Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 6:04 PM (in response to Jeff Handy)
    My mom is having trouble too.
    She has a Motorola H721. I hit pair, but it asks for some code, but we dont' have any codes for it. I've tried several different codes but nothing works. We didn't have this problem with the 3g.
    Windows Vista
  • rbrylawski Level 6 Level 6 (10,785 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 6:07 PM (in response to Spiider)
    Spiider wrote:
    My mom is having trouble too.
    She has a Motorola H721. I hit pair, but it asks for some code, but we dont' have any codes for it. I've tried several different codes but nothing works. We didn't have this problem with the 3g.

    Just for grins......when it asks for a code, give it one. Often bluetooth devices use 0000.
    Asus Laptop, iPhone 4 and Very Happy With It!
  • Spiider Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 6:22 PM (in response to rbrylawski)
    Thank you Captain Obvious.
    We tried a few codes a fair few times.
    As it happens this one's preset was 0000.
    But if you were paying attention to my wording, I did TRY codes.
    Windows Vista
  • forumalias Level 1 Level 1 (40 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 6:24 PM (in response to Spiider)
    Spiider wrote:
    Thank you Captain Obvious.
    We tried a few codes a fair few times.
    As it happens this one's preset was 0000.
    But if you were paying attention to my wording, I did TRY codes.


    You said "I've tried several different codes...". You didn't mention specifically that you tried 0000.

    Less attitude and more being nice when someone tries to help you will enable you to enjoy your time here a lot more. Otherwise folks will eventually just ignore you when you request help.

    Dave
    iOS 4, iPhone4 32GB
  • rbrylawski Level 6 Level 6 (10,785 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 29, 2010 7:11 PM (in response to Spiider)
    Spiider wrote:
    Thank you Captain Obvious.
    We tried a few codes a fair few times.
    As it happens this one's preset was 0000.
    But if you were paying attention to my wording, I did TRY codes.

    Wow....I was trying to be helpful, but clearly you don't desserve anyone's help.....with an attitude like your's who cares if you get it resolved.......And thanks Dave!

    Message was edited by: rbrylawski
    Asus Laptop, iPhone 4 and Very Happy With It!
1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.