Skip navigation

Airplay/throughput issues on Airport Express (n) : Factory reset solved it

2796 Views 4 Replies Latest reply: Mar 23, 2011 6:36 AM by Craigr01 RSS
Jerome Colas Calculating status...
Currently Being Moderated
Dec 16, 2010 5:37 AM
Hi.
I'd just like to share my success in restoring functionality of my Airport Express (802.11n), which had gone crazy after ca.18months of uninterrupted good service: Throughput suddenly became miserable a week ago and airplay to the audio jack of the base station or a connected Apple TV became unusable.

After reading some posts here about various issues with Airport Express (802.11 n), I came to think that the simple solution that worked for me might work for others too.

It is just a factory reset of the Airport Express base station.
In more details:
- Open Airport Utility
- Open your Airport Express Base Station in Airport Utility
- Export your profiles from the File menu
- Restore default settings from the Base Station menu
- Connect to your Airport Express Base Station (which now appears as AppleNetworkxxxx)
- Restore your profiles from the File menu

Your Airport Express Base Station should be working normally again.
At least mine did.
Which is good enough for me until Apple issues a fix.

Please tell me if this helps!

Jérôme
MBP 17" i7 2.66Ghz/8GB/SSD512, Mac OS X (10.6.5), and other Macs too

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.