Skip navigation

Server Error Message

19091 Views 36 Replies Latest reply: Jul 30, 2012 2:29 PM by 9207Phoe RSS
1 2 3 Previous Next
Tor Lundgren Calculating status...
Currently Being Moderated
Dec 29, 2010 5:20 PM
What's all this about:

+The server responded with an error.+

+The request for account “[myaccount]@me.com” failed.+

+The server responded with+
+“HTTP/1.1 502 Bad Gateway”+
+to operation CalDAVAccountRefreshQueueableOperation.+
MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, iPhone 4, Mac OS X (10.6.5)
  • Ferd II Level 7 Level 7 (23,205 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 29, 2010 6:03 PM (in response to Tor Lundgren)
    Tor,

    I ignored it, took two aspirin and it went away. Seriously, it did disappear, but not because of the aspirin.

    What happens if you go to iCal>Preferences...>Accounts, then either delete the MobileMe CalDav account listed and create a new account, or re-enter the correct password?

    IMac 24"/2.4GHZ/320GB/SD/AP/BT; iMac G4 17 80 GB 1.25GHZ, Mac OS X (10.6.5), iPad 3G, iPhone 4, 20GB iPod Color, iPod shuffle
  • Jeroen Vink Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 2, 2011 1:00 PM (in response to Ferd II)
    I have this message at both my imacs and one macbook pro every day several times.
    MacBook Pro 17", Mac OS X (10.4.10)
  • zootopia Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 2, 2011 7:22 PM (in response to Ferd II)
    Hi Ferd...

    I tried the elimination of the CalDAV account listed and created a new one and the same thing happened...; however, I only had to click the Revert to Server button once this time... FWIW. Odd bug tho. At the bottom of my Account settings, it says, " The server where this account is located doesn't allow you to see availability..." Isn't it my account? Oh well... I don't use iCal that much but for those who do, I bet it's a real hassle.

    Cheers!
    27" iMac + MacBook Pro, Mac OS X (10.6.5), iPhone (3Gs) and multiple iPods
  • Dave Marsh Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 1:23 AM (in response to Tor Lundgren)
    I'm also getting this error message multiple times a day. I click on Go Online and MobileMe syncs properly until the next time it pops up. I tried deleting my account in iCal and recreating it, but that didn't help. I participated in the CalDAV beta a few months ago, so I don't know if MobileMe is confused when it authenticates to sync to the new production server, but this error message is definitely becoming annoying.

    I have three Macs, and all are experiencing this error message repeatedly daily. At this point, it seems to be happening hourly when it checks with MobileMe to see if anything has changed, even through Push is activated. At this point, I have no idea how to fix this. My MobileMe credentials are correct, but the server is apparently rejecting them until I tell it to try again when the error message pops up.

    This just started happening over the past couple of weeks, more frequently as each day has passed, now happening hourly.

    Does anyone have any ideas why this is happening, or how to fix it? An Apple Advisor suggested that I have a corrupted repeating event, but iCal doesn't give me any way to find out if that's true by identifying a bad event.
    2.8GHz 24" iMac w/4GB RAM/750GB HD, 1.8GHz MacBook Air/80GB HD, iPad 3G, Mac OS X (10.6.5)
  • Jeroen Vink Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 5:52 AM (in response to Dave Marsh)
    Hi,

    My problem is solved. I had contact with Apple Care (MobileMe) and Nolan helped me with this chat session:

    NOLAN:
    First step would be to go ahead and open iCal, go to the iCal menu > preferences > accounts.

    See your MobileMe account listed?

    Go ahead and select that and click the minus icon in the lower left.

    Account removed?

    Me:
    Yes and all data seems to be deleted

    NOLAN:
    Excellent, go ahead and quit iCal.

    Click on the magnifying glass in the top right corner of your screen and type in "Terminal"

    Copy and paste the following command in...

    +defaults delete com.apple.iCal UserHasRemovedMobileMeCalDAVAccount+

    Press return on your keyboard to submit that command.

    And then do the same copy/paste and return for this command...

    +defaults delete com.apple.iCal CalMobileMeMigrationToCalDAVRequestUpgradeAfterDowngrade+

    Me:
    I get 2011-01-02 22:25:15.024 defaults[3457:903] There is no (CalMobileMeMigrationToCalDAVRequestUpgradeAfterDowngrade) default for the (com.apple.iCal) domain.Defaults have not been changed.imac-van-ons:~ Vink$

    NOLAN:
    That's fine, go ahead and close out of Terminal.

    Then re-open iCal and your account should automatically re-add itself.

    Me:
    iCal is filling up again now

    NOLAN:
    Excellent.
    MacBook Pro 17", Mac OS X (10.4.10)
  • alainca1 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 8:07 AM (in response to Jeroen Vink)
    Thank you! Had the same problem, the fix worked.
    Macbook Pro, Mac OS X (10.6.5)
  • Matt Crawford2 Level 1 Level 1 (95 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 9:40 AM (in response to Jeroen Vink)
    I have the same problem (frequent "Bad Gateway" errors).

    I just tried the solution posted by Jeroen Vink.

    When I came to the two "defaults delete ..." commands, I had neither key present, so I got "Defaults have not been changed" twice.

    When I restarted iCal, it did NOT automatically add my MobileMe account. (But perhaps it's relevant that I already had a Google CalDAV account present.)

    I had previously deleted and re-added my MobileMe CalDAV account and the problem continued. But I had not quit & restarted iCal in between. Now it has been an hour and the error has not recurred.
    24" iMac, Mac OS X (10.6.4), iPhone 3G
  • Tim Meesseman Level 1 Level 1 (110 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 10:01 AM (in response to Tor Lundgren)
    Excellent! That fix worked for me!
    MacBook 2.4GHz (Unibody), Mac OS X (10.6.4), 3GB RAM
  • Matt Crawford2 Level 1 Level 1 (95 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 10:41 AM (in response to Matt Crawford2)
    Nope, no good. The error still happens.
    24" iMac, Mac OS X (10.6.4), iPhone 3G
  • chip.r Level 1 Level 1 (30 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 10:44 AM (in response to Tor Lundgren)
    Thanks for that transcript. I followed the process and it worked as described. Now we'll see if it prevents that error from reoccurring.
    MacBook Pro, iPhone, iPad, MobileMe, Mac OS X (10.6.5)
  • bleusky Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 10:49 AM (in response to Jeroen Vink)
    This worked - thanks for posting!
    I-Mac, Mac OS X (10.6.5)
  • Webmason1 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 3:08 PM (in response to Jeroen Vink)
    Hi,

    Add my name to the list of those this is happening to.

    I have preformed the fix above and now just waiting to see if it works for me too.

    Thanks for posting it!!
    Tom
    iMac 2.4 GHz Intel Core Duo, Mac OS X (10.6.5), 4 GB 800MHz DDR2 SDRAM
  • Bruce Johnson5 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 3:15 PM (in response to Tor Lundgren)
    Tried all the solutions here and none worked. Used Apple chat and we finally figured out the problem (which may help any old legacy .mac members).

    When we deleted my Mobile Me account (iCal > preferences > accounts > delete Mobile Me) and the screen came up when I went to add a new account, it defaulted to my .mac address. When I changed that to .me, everything sync'd. Unfortunately, it only took an hour to figure that out

    Hope that helps someone else!
    MacBook Pro Fall 2008, Mac OS X (10.6.5)
  • Windy Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 7:59 PM (in response to Bruce Johnson5)
    I stumbled on the .mac problem after I had tried the nicely posted solution and it didn't work. The calendar has now refreshed and I will check my other computers to see if they too are getting the same glich. Thanks.
    MacBook Pro 17", Mac OS X (10.6.5)
1 2 3 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.