Skip navigation

It stops playing

49496 Views 134 Replies Latest reply: Aug 18, 2012 8:00 AM by Mickey Dee RSS
  • benignus2204 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 11, 2011 12:41 PM (in response to benignus2204)
    and.... this morning when I used the Nano with "Double-Click" OFF, the music stopped again when the Nano went to sleep.

    So I had to configure "Double-Click" ON, "Play/Pause" ON, then when the music stops, double-click to restart it.. and the screen stays off but the music plays.

    Definitely not working logically. When an update comes, I'd definitely NOT want this functionality at all.
    MacBook Pro, Mac OS X (10.6.6)
  • iPod Whisperer Level 3 Level 3 (775 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 11, 2011 2:07 PM (in response to REOROX)
    It sounds like the "sleeve" actually slipped down a bit. Were these the headset that came with the Nano or an older pair? Was at an Apple headset?

    i
    MB Pro, MacPro, MacMini, iMac, MacServer. (Vista via Bootcamp), Mac OS X (10.5.5), Nano 5G, Classic 160, Shuffle, Touch. iPhone 4G
  • Products and doubts Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 11, 2011 2:48 PM (in response to cahir1989)
    I have the same problem. When the screen sleeps or i turn off the screen, the song stops.
    Macbook Pro, Mac OS X (10.5.8)
  • Products and doubts Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 11, 2011 2:59 PM (in response to benignus2204)
    Hello, i'm trying this combination, but for me things goes like this:

    - Sleep/Wake button:

    "Double-Click" is ON:
    1. "Play/Pause" is selected.
    When screen goes to sleep, music goes off. Double-click to turn on

    2. "Next Track" is selected.
    When screen goes to sleep, music goes off.

    "Double-Click" is OFF:
    When screen goes to sleep, music stays on.

    Everytime when the screen goes to sleep, music goes off too... =(
    Macbook Pro, Mac OS X (10.5.8)
  • manong.making Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 13, 2011 4:51 PM (in response to cahir1989)
    To all iPod nano users who encountered this problem, please have patience to read this thread, it can help you a lot solving this small problem, same as you I am also facing this problem, i bought my iPod nano two days ago and also updated the 1.1 version, and right after that my iPod doesn't work nicely, it stop when dim light appears, and i decided to open this forum and discussions and patiently reading all your comments and suggestions, and found out the solution, its so SIMPLE, its all about the HEADSET Indeed, its just about the HEADSET. Take the risk, put it on harder(HEADSET) till you hear the click sound means it fits inside and thats it, you can use it for hours as you like:)
    Windows Vista
  • Jmardi Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 13, 2011 4:59 PM (in response to iPod Whisperer)
    I was having the same problem while I was listening to e book.
    After I read your suggestion to plug the headset all the way in. I started enjoying a continuos e.book listening..
    I think the design compatibility issue, specially when you use the nano in the wrist watch band.

    Thanks For you input.

    Jmardi
    Dell, Windows XP Pro
  • Alice Tenney Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 13, 2011 5:22 PM (in response to cahir1989)
    I used my Nano for a 5K race yesterday, it was the first time I ran with it. I could not get it to stay on. I had downloaded the updated software, maybe that is why it won't stay on. How do I undo this download? I am so disappointed I bought this product.
    Nano IPod 6th generaton
  • Alice Tenney Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 13, 2011 5:33 PM (in response to manong.making)
    Tried the headset that was packaged with it. It turned off before the first song was over.
    Nano IPod 6th generaton
  • Alice Tenney Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 13, 2011 5:34 PM (in response to Products and doubts)
    Tried this, song was off in four seconds.
    Nano IPod 6th generaton
  • iPod Whisperer Level 3 Level 3 (775 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 14, 2011 2:23 PM (in response to Alice Tenney)
    I know that you have tried it. Plug the headset in harder. Make sure the base of the plug is not blocked by anything or that the sleeve around the base (What you hold on to when you plug it in) has not slid down a little bit, keeping it from going in all the way.

    I know it sounds ridiculous and know you are sure you have it plugged in all the way. Just give it another try. You would be AMAZED by how many people were sure it was plugged in all the way, only to discover it was not quite in as far as it could go.

    i
    MB Pro, MacPro, MacMini, iMac, MacServer. (Vista via Bootcamp), Mac OS X (10.5.5), Nano 5G, Classic 160, Shuffle, Touch. iPhone 4G
  • benignus2204 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 2:39 AM (in response to Products and doubts)
    Very interesting. By the way, this is not headset related for me. Apple headset has the same "functionality" as the Monster Cable I use. Both jacks are plugged in fully.
    MacBook Pro, Mac OS X (10.6.6)
  • assakhir Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 2:53 AM (in response to cahir1989)
    Hi guys, thank you very much it was the earphone, which was not fully pluged in.
    The problem is solved now
    Dell Laptop, Windows XP
  • iPod Whisperer Level 3 Level 3 (775 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 3:02 PM (in response to benignus2204)
    This can happen with ANY headset - including Apples. If the plug is not fully inserted, this will happen as folks are describing it.

    i
    MB Pro, MacPro, MacMini, iMac, MacServer. (Vista via Bootcamp), Mac OS X (10.5.5), Nano 5G, Classic 160, Shuffle, Touch. iPhone 4G
  • Furious@apple Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 16, 2011 11:23 AM (in response to iPod Whisperer)
    I'M ALSO having this same problem, i've plugged the ipod headsets in as hard as i possibly can [ i'm using the original apple ones]. but still to no avail! could a short in headphone cords also cause this problem? i don't believe i have one, but anythings possible....
    COmpaq Presario CQ60, Windows 7
  • iPod Whisperer Level 3 Level 3 (775 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 16, 2011 2:11 PM (in response to Furious@apple)
    So when the screen on your Nano goes dark, your music pauses?

    The only reason your nano would pause your music when the screen goes dark is because it has not detected that a headset is fully plugged in. By "original apple ones" are you talking about the ones that came with it, or an older pair?

    You know the plastic part that you grab to insert the headset plug? Make sure that the plastic part has not slid down. If it slides down, it shortens how much of the plug can be inserted and prevents it from getting fully inserted.

    i
    MB Pro, MacPro, MacMini, iMac, MacServer. (Vista via Bootcamp), Mac OS X (10.5.5), Nano 5G, Classic 160, Shuffle, Touch. iPhone 4G
1 ... 4 5 6 7 8 9 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.