Skip navigation

MacBook Pro 15" Early 2011 - Airport Issues

20747 Views 49 Replies Latest reply: Jun 21, 2012 1:16 AM by Cognaman RSS
1 2 3 4 Previous Next
machine65 Calculating status...
Currently Being Moderated
Mar 14, 2011 11:53 PM
I received my new Macbook Pro last week.

Frequently Airport looses its connection to my Airport Extreme Base Station. Tp resolve I have to turn off Airport on the MacBook Pro and turn back on.

Is this a problem others are having or do I have a faulty product?.

Advice much appreciated.
Mac Pro 2010, MacBook Pro 2011, Iphone 4, Mac OS X (10.6.6)
  • black6 Level 2 Level 2 (160 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 2:45 AM (in response to machine65)
    Same for me but on a cisco router... may late 2008 MBP worked fine and hardly ever dropped its connection but this 2011 model drops every 30mins to 1 hour..
    2.4 MBP UNI, Mac OS X (10.6), 4gb
  • the1kumar Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 8:29 AM (in response to black6)
    Same here, I too have a problem with my new 2011 Macbook pro 13". Airport losses connection about every 2hrs.
    2011 Macbook pro 13 Core i5 4gb 500gb, Mac OS X (10.6.6)
  • romix Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2011 9:07 AM (in response to machine65)
    Same here on a MacBook Pro 13" early 2011.
    My connection to an airport extreme drops irregularly, but at least 4 to 5 times during a working day.
    When it happens, all known networks are lost (no longer visible in the Airport menu). Selecting the Airport menu item will rescan the networks. After some time it will find all networks again and reconnect to my default network.
    MacBook Pro 13" early 2011, Mac OS X (10.6.6)
  • djanthonyw Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 19, 2011 1:02 PM (in response to machine65)
    Happening here too. MBP 2011 15". It's happening about every 15 minutes for me! Anyone think this could be solved with a software update or is this something that is strictly hardware related?
    MacBook Pro, Logic Studio, iPhone, Mac OS X (10.6.6)
  • djanthonyw Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 19, 2011 1:30 PM (in response to machine65)
    By any chance are you guys running in clamshell mode? I noticed things are working normal for the most part if the lid is open, but I've never had a problem with the lid closed on my previous MBP's.
    MacBook Pro, Logic Studio, iPhone, Mac OS X (10.6.6)
  • romix Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 21, 2011 1:28 AM (in response to djanthonyw)
    I never run my machine in clamshell mode, lid is always open.

    New discovery. The connection not only drops regularly in my office (Airport express), but also at home (Airport extreme). In both cases, normally multiple networks are visible, when the connection drops, all networks vanish.
    MacBook 13" 2011, Mac OS X (10.6.6)
  • naghris Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 24, 2011 1:09 PM (in response to romix)
    I can agree with this, I have Linksys router, my new MBP drops the airport connection often. Or the connection seems to be on (icon in the menubar), but it does not really work.

    I had no or rare problems with 2009 MBP in the same environment.
    Mac OS X (10.6.7), Macbook Pro early 2011, 2.3Ghz, 8GB ram
  • vanillascope01 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 26, 2011 5:17 AM (in response to machine65)
    I'm having terrible issues with my new 2011 Macbook Pro.
    Airport just doesn't want to play ball at all.
    I'm struggling to keep a signal for any longer than about 30 mins, and that is a personal best!
    It repeatedly asks me for wifi passwords that should be saved as well.
    And reconnecting to any network once a connection is lost takes quite a while.
    Sometimes I sit by my router and it still can't find it. I'm amazed....

    I bought an Airport Express as well and they just won't work together.
    As soon as I attempt to play through Airtunes the light flashes amber and the unknown error kicks in.

    I'm bought a top spec 15" Macbook Pro Model with 2.3Ghz i7 8Gb, and I'm completely amazed that Apple can sell a product for near £3000 and it not connect to wireless networks successfully?

    I'm astonished. I've booked to go and see them in store, but I'm so unimpressed.
    Macbook Pro 2011 2.3Ghz i7 8Gb, Mac OS X (10.6.7)
  • AnnLis Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 26, 2011 12:33 PM (in response to machine65)
    I'm lost. My MBP 10.6.7 has 12 days and Airport does not keep a signal for more than 2 hours. Sometimes, it just not find it. It repeatedly asks me for WPA that should be saved. When I'm close the router, the signal still low. And reconnecting to any network once a connection is lost takes quite a while.
    It's seems that I'm not alone, so...
    MBP 10.6.7 2.2Ghz, Mac OS X (10.6.7)
  • evanthowell Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2011 1:35 PM (in response to machine65)
    Mine stays online for oh, about 10 minutes at a time. I sure paid plenty for this computer.

    I sure hope a Mac representative turns up to respond to this thread. Hint, hint.
    early 2011 Thunderbolt MBP, Mac OS X (10.6.7), 2.2GHz i7
  • djanthonyw Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2011 8:42 PM (in response to machine65)
    Things seem all good for me now after updating to 10.6.7.
    MacBook Pro, Logic Studio, iPhone, Mac OS X (10.6.6)
  • theblackrooster Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2011 8:43 PM (in response to machine65)
    Have the exact same issues. Airport cuts off every 30 minutes or so. I have to either turn off the airport then back on or do the diagnostics. This sounds like a prevalent issue on these new versions.
    MacBook Pro 13" (early 2011), Mac OS X (10.6.7)
  • Eric Zelman1 Calculating status...
    I'm experiencing similar issues to everyone else- about every 30m to 1hr my AirPort connection drops (something that none of the other 3 10.6.7 machines on my home network do).
    MacBook Pro, Mac OS X (10.6.7), MacBook Pro (Early 2011) 2.2 8/500
  • juanlopez21 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 5, 2011 4:09 AM (in response to machine65)
    Hi everyone I was/am still having a similar problem. First it will keep asking me to re-enter the wpa password then either say it is incorrect or the network will time out. I rang applecare and they assisted me to..

    go into your macHD-library-preferences-systemconfiguration- then move preferences.plist to trash empty restart. This didnt do anything to help and still had the same problem. However after doing this if you go into your personal library-keychains- move your keychains to trash and empty it- then restart it should work. U fortunately every time you do delete the keychain is obviously deletes all your saved password. It is not a permanent fix it worke for about 3 days but now I am experiencing the same problem, it is a nightmare having to do this process every 30 minutes to an hour. I it continues I will call them again to day and update this topic.

    Regards
    Macbook Pro 2011, Mac OS X (10.6.7)
1 2 3 4 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.