Skip navigation

Folks, Boot Camp is broken in 2011.

3608 Views 26 Replies Latest reply: May 24, 2011 11:02 AM by The hatter RSS
  • Jerome Colas Level 2 Level 2 (215 points)
    Currently Being Moderated
    May 23, 2011 9:39 PM (in response to Star1)

    Well, sometimes you have to burn your Windows disks ...

     

    I bought WIndows on the Microsoft online store and it is downloadable (the funniest is that there is extensive help on the MS store about how to download the files, but could not find any help on what to do with the downloaded files).

    So I burned the downloaded .iso file to a blank DVD, and I have a very genuine WIndows 7 Ultimate 64 bit install DVD.

     

    Putting it in an external DVD drive (my MBP's superdrive has just been replaced by a second SSD) :

    - my 2010 MacBook Air boots from the Windows install DVD, whether using Bootcamp or selecting the boot disk at startup)

    - my 2011 MacBook Pro (i7 2.3Ghz, 8GB RAM, 2 SSDs inside) does not boot and just shows a DOS like cursor or a "no boot device found" message.

     

     

    I can definitely leave without BootCamp, but am still quite annoyed by this.

     

    Any idea on how to solve this?

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,320 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 5:22 AM (in response to ReVeLaTeD)

    Like I said, the only difference between your installation and thousands of successful installations is you.

  • philm80 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:15 AM (in response to Jerome Colas)

    Jerome, did you try creating a MBRFAT flash drive following the instructions found here:

     

    http://support.apple.com/kb/TS3173

  • philm80 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:16 AM (in response to Csound1)

    Csound1, if you've already said it, and it already didn't help anyone, please stop repeatedly picking on people that come here looking for assistance.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,320 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:19 AM (in response to philm80)

    For the majority of people the software works, the hardware works, the variable is the person, instead of wasting time sympathizing it makes sense to point out where the problem originates, a cure is simpler once that is accepted.

  • philm80 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:30 AM (in response to Csound1)

    People don't come here to learn to improve themselves, and if they did what you offer in no way does that.  There are known issues with using bootcamp and windows 7, many of these issues revolve around graphics drivers as appears to be the case here.  Much of the time the person forgot a step, or was unaware of one, but also much of the time, as with mine, a simple hardware failure can cause the rest of the set up to fail.  I commend the original responders advising to make sure the disc is burned properly and such, however, simply repeatedly telling someone that they are the problem is not helping anyone in any way, whatsoever.  If you have a problem with how someone approaches you asking for advice, the best solution is to ignore them, especially when it's on an open forum.  There is absolutely no need to provoke, or as I said earlier, pick on, someone that is simply asking for help.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,320 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:31 AM (in response to philm80)

    We'll have to agree to disagree, I hope you solve your problem soon.

  • philm80 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 6:34 AM (in response to Csound1)

    I've already solved my problem, I stated that earlier in this thread.  If you'd like to put your experience to use instead of vent frustration it looks like Mr Colas could use assistance.  I'm very very new to Apple so my help will be limited.

  • jucytec Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 8:01 AM (in response to ReVeLaTeD)

    AHCI is not turned on in the EFI BIOS.

    Since Windows 7 does NOT support EFI 1.x it has no way of turning it unless you change yer MasterBootRecord to trick windows to thinking AHCI was enabled by BIOS.

     

    Solution:

    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?s=302e54f35b9a21094d90d0e190889eae&sh owtopic=126089

     

    Might be a bit complex for some users but this will allow your SSD to work in AHCI mode.  Not ALL SSD's work in IDE mode which is how boot camp load's it's HDD.

  • The hatter Level 9 Level 9 (58,545 points)
    Currently Being Moderated
    May 24, 2011 11:02 AM (in response to jucytec)

    I've cloned Windows (Paragon Suite) to SSD on Mac Pro 1,1 and the performance is as fast and normal as on 2 other comparable or better custom PCs.

     

    I see this question posed regularly for 4 yrs going back to 2006/7 and Vista x64 (though not about SSD, just AHCI). And in the past I used 10K Raptors mostly of one model or later VRs.

     

    People have wanted to try to "enable" those two ODD ports to use in Windows as well.

     

    In some ways, and running Windows primarily, I ditched the Mac Pro except as a backup system probably to go with a 'real' Windows computer.  So I can enable RAID mode, BIOS, OC, use better graphics, and importantly, have better thermal control.

    Corsair 600T F120 Core i7, Windows 7, GTX 460 8GB DDR3 Ballistix Creative
1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.