1 2 3 4 5 Previous Next 71 Replies Latest reply: Oct 8, 2012 7:46 AM by cavenewt Go to original post
  • 15. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Hyde244 Level 1 Level 1 (65 points)

    I have not had crashes, but have the pinwheel come up periodically as users log in and out (I use iChat for three IM accounts).

     

    I've started a topic for lags in iChat to see if anyone else has had this.

  • 16. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Rob Cottingham Level 1 Level 1 (10 points)

    I opened Activity Monitor and force-quit imagent. That seemed to do the trick.

  • 17. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Kate10 Level 1 Level 1 (0 points)

    Yes I am.  I am trying to log in to iChat using one of my Mobile Me ID's - although my account details are correct I am repeatedly told that my password is incorrect.  This is highly frustrating.

  • 18. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Uls Level 1 Level 1 (15 points)

    Check under info (command-I) that iChat is NOT opening in 32 bit. Uncheck the 32bit box in information.

    That worked for me.

  • 19. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi Tom,


    Delete Chax.

    It has not been updated for Lion.

     


    10:40 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 20. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi,


    That sounds like it may possibly have been set to run a Rosetta needing item in Snow Leopard for a Add-On that needed it and that you have now fully blocked access for that Add-on and solving the problem that way.

     

     


    10:45 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 21. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi johnfrommenfield,

     

    Go to the iChat Preferences > Accounts and highlight the Bonjour Option

    Deselect the Send as I type option.

     

    For some reason this messes with the Yahoo Texting

     


    10:47 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 22. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi Rob Cottingham,

     

    IMAgent is nothing to do with iChat.

     

    It is for Face Time.

    It launches when the computer does and is why Face Time will open if you get a Call.

     


    10:50 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 23. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi iphone236545,

     

    Do you mean in the new Internet Preference Pane to the left of MobileMe where you can list Email and iChat names ?


    Are these copied to your Own Address Book Card ?

    (That's the My Card indicated by the Head and Shoulders icon)

     


    10:54 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 24. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi All,

     

    I am linking this to Tom's first post.

     

    There are now several different problems in this one thread.

     

    I have tried to answer some people specifically and point to reasons why some suggesting might not work and why other might.

     

    Although Tom was fairly specific in the Question he was very general in the Thread tile.

    Most people jumped in with their "Me Toos"

     

    Defcom and I post here regularly and have done for some time.

    It is certainly easier for us if a thread deals with only one Issue.  (It's very difficult to keep track of multiple conversations in the same thread).

     

    Notes for All.
    Check iChat Add-ons that came from a Snow Leopard Install.

    Most likely you will have to Delete them.

     

    Check System Wide Add-ons like iGlasses

    Again Delete until any update comes out.


    Check anything your think might have needed Rosetta (Any PPC written thing) to run in relation to iChat (How many of us remember which items those were)

     

    The Console Utility may be holding log in that may be useful.

     

    It is late where I am and I will pick up fresh replies tomorrow

     


    11:16 PM      Saturday; July 23, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 25. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Rob Cottingham Level 1 Level 1 (10 points)

    Thanks, Ralph - perhaps I just got lucky, then?

  • 26. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Ralph Johns (UK) Level 9 Level 9 (67,480 points)

    Hi,

     

    It would seem so.

    Normally a restart would have been needed to restart IMAgent so it may have been that.

     


    7:20 PM      Sunday; July 24, 2011


    Please, if posting Logs, do not post any Log info after the line "Binary Images for iChat"

     

     G4/1GhzDual MDD (Leopard 10.5.8)
     MacBookPro 2Gb( 10.6.8)
     Mac OS X (10.6.8),

    "Limit the Logs to the Bits above Binary Images."  No, Seriously

  • 27. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    npdoty Level 1 Level 1 (0 points)

    Following Rob's suggestion, I force-quitted the imagent process and iChat immediately logged in to my accounts. I had to provide my account passwords again, but glad to have it working.

  • 28. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    Seanus Level 2 Level 2 (210 points)

    After trying everything here, this solution also worked for me too.

    Not sure why iChat has become so flakey. Also would like to know where these plugins normally live.

    Doing a search for "Chax" reveals nothing.

  • 29. Re: Anyone having problems with ichat after lion install?
    atuconamor Level 1 Level 1 (10 points)

    Force quitting imagent in the Activity Monitor worked for me too.