Skip navigation

-50 error syncing iTunes 10.4 and Lion?

1258 Views 4 Replies Latest reply: Jul 28, 2011 7:45 PM by cowboy36 RSS
j.king78 Calculating status...
Currently Being Moderated
Jul 21, 2011 9:14 AM

Upgraded to Lion and iTunes 10.4 and am now receiving a -50 error trying to sync my iOS devices? Anyone else? All of the support documents are for older versions of iTunes, so not sure they apply.

  • Louis Trapani Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 21, 2011 3:33 PM (in response to j.king78)

    I am having the unable to sync due to "unknown erorr (-50)" with iTunes 10.4 (80) on Snow Leopard when it comes to syncing photos (from Aperture 3).

     

    It occurs when it goes from "Analyzing photos" to "Optimizing photos" in iTunes.

     

    I have done the following in hopes of resolving the error:

     

    • Repaired my Aperture 3 library database
    • Deleted the "iPod Photo Cache" in the Aperture 3 library
    • Updated my iOS to the latest version
    • Repaired permissions on my Mac
    • Changed USB cables and ports
    • Restarted Mac and synced with only iTunes running

     

    None of the above worked... I am still getting this unknown error (-50) when it tries to sync my photos.

  • cowboy36 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 28, 2011 6:53 PM (in response to Louis Trapani)

    I had the same issue.  I found an old thread that fixed it.  You have to delete the photo cache.  I just fixed mine right now.  All is well!

     

    Here is the link:  https://discussions.apple.com/thread/2111716?start=15&tstart=0

     

    Good Luck!

  • Louis Trapani Level 1 Level 1 (20 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 28, 2011 6:58 PM (in response to cowboy36)

    Thanks. Though I already tried deleting the "iPod Photo Cache" folder. While it did re-sync all my photos again without the error, the very next sync, the same error popped up. So I still can't sync new photos.

  • cowboy36 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 28, 2011 7:45 PM (in response to Louis Trapani)

    Yes it is happening to me too now.  So it works for maybe one or two syncs & then we are back with the same issue.  So it definitely has something to do with iTunes 10.4.

     

    Edit:  I was syncing some 2446 photos.  I deleted some albums & now I am syncing 2364 photos.  It appears I no longer bomb out.  So I must have a few corrupt files.  Or it is just something with iTunes 10.4.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.