Skip navigation

Cannot send e-mail on my brand new Lion install/Macbook Pro (100s of threads with no solution!)

634 Views 5 Replies Latest reply: Nov 28, 2012 2:24 PM by mmflynn RSS
luisfe123 Calculating status...
Currently Being Moderated
Sep 14, 2011 9:32 PM

I'm having the weirdest problem ever.  As of this morning, I cannot send e-mail form Mail.app from one of my e-mail accounts on my brand new 13" Macbook Pro.

 

I bought it yesterday, was sending and receiving but at some point around 11am-ish, I started having problems and now it just doesn't send.  Now here comes the weird part...

 

1. I can send from other e-mail accounts

2. I can send from Outlook (but not Mail.app, Sparrow nor Postbox)

3. I can send when I connect to my 3G USB stick

4. I can send from my other 13" Macbook Pro (2009) using Mail.app which is on OS X Lion

 

The problem is my work e-mail, on this new Macbook Pro, on my install of Mail.app as of 11am this morning, it had been working over the last 12 hours before this happened.

 

I've seen 100s of threads with no solution, any help is greatly appreciated, I do NOT want to use Outlook.

Mail.app, Mac OS X (10.7.1), This is NOT an ISP problem.
  • mmflynn Level 1 Level 1 (0 points)

    I have resolved the issue on my machine.

     

    My computer's name was complex ( Mike's Computer (2) ) and this appeared to result in a host name that was not translatable. I went to the Preferences -> Sharing and then selected the Edit button to change the host name. I changed the host name to MikesComputer and then rebooted the machine.

     

    Apple mail is now sending the EHLO response with a host of mikescomputer.home vs. previously the incorrect 'unknown-00:17:XX:XX:XX:10.home' - which is technically invalid but accepted by some smtp servers.

     

    A clip from the log file now look as follow ...

     

    READ Nov 28 22:09:57.744 [kCFStreamSocketSecurityLevelNone] -- host:XXX -- port:587 -- socket:0x11796cd20 -- thread:0x11a0855f0

    220 mail10.atlas.pipex.net ESMTP Exim 4.71 - "ATLAS SMTP Service" Wed, 28 Nov 2012 22:09:57 +0000

     

    WROTE Nov 28 22:09:57.795 [kCFStreamSocketSecurityLevelNone] -- host:XXX -- port:25 -- socket:0x118567c30 -- thread:0x11842a390

    EHLO mikescomputer.home

     

     

    Notes

     

    1 - I have replaced some of the specific identifying information with XXX

    2 - The Invalid address appears to be 'unkown-[Your Ethernet card's MAC address].home'

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.