Skip navigation

27" Cinema Display Sound Issues

155419 Views 386 Replies Latest reply: Mar 25, 2014 7:24 PM by Saraiva81 RSS
  • Fausto Fernos1 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 18, 2011 12:49 PM (in response to Jeki)

    Having the same problem here, and now I'm not getting any sound from the monitor at all.

     

    Ran the firmware once and I can't run it agfain. It says "This device is up to date."

     

    Get it together Apple! $1000 down the drain.

  • Smudge Level 1 Level 1 (115 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 18, 2011 2:00 PM (in response to Fausto Fernos1)

    In the Sound Preference Pane, in the Output tab, do you still have the "LED Cinema Display via DisplayPort" option?  If so, set it to that.  That one usually sticks around, at least it does for me.

     

    The "Display Audio via USB" option is what usually disappears after a sleep/wake since it is the internal USB hub that is having an issue.  If the USB chain (therefore the internal stuff like audio, camera, brightness controls and any externally connected devices) doesn't respond after waking, that is where you simply need to disconnect and reconnect the USB cable to your computer.  This will bring it all back.

     

    I do have to say though that I haven't had the USB chain sleep issue for a while.  I mostly had this issue with a 2010 MBP but I'm now on a 2011 MBP running 10.7.2 and I can sleep/wake and everything is still there.  Perhaps it has been fixed in an OS update or with the new MBP as I haven't done a display firmware update since Jan/Feb.

     

    Also, after doing the firmware update, completely disconnect the display from all devices and unplug the power for a few minutes.  This will give it a full reboot.  If you don't disconnect the power, it is still in a lower power standby mode and it is possible the firmware hasn't taken full effect yet.

  • Fausto Fernos1 Level 1 Level 1 (15 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 18, 2011 10:28 PM (in response to Smudge)

    Will try turning everything off and disconecting the display for a few minutes. Right now either option via the audio preference settings is dead. Even the system knows it's broken!

     

    Screen Shot 2011-10-19 at 12.25.38 AM.png

  • flamman Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 7, 2011 1:35 AM (in response to flamman)

    (Late follow-up to my own post).

     

    The firmware upgrade for the 27" Cinema Display released some time ago solved my audio problems. The screen works perfect now!

  • jrypkahauer Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 3, 2012 9:08 AM (in response to theBigD23)

    Apple has released a software update for the Cinema Display that fixes the issues:

     

    http://support.apple.com/kb/DL1107

  • Mr. Luigi Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 21, 2013 1:21 PM (in response to Serpento)

    I know this is an old thread, but in case someone gets directed here by a Google Search I thought I'd post this.

     

    I have the v1.1 update installed but STILL have the losing sound problem.  The Cinema Display is connected to a Mac Mini bought in the spring of 2013.

     

    If you go into sound preferences and choose "Display Audio" instead of "LED Cinema Display" the sound returns.  So, this has been my fix for a problem, IMO, Apple has NOT fixed.

     

    BTW, you can access sound preference options by holding down the Option key and clicking on the sound level icon on the menu bar at the top of your screen.  Saves some time.

  • Andrew Padgett Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 22, 2013 10:04 AM (in response to Mr. Luigi)

    Mr. Luigi,

    I have a Mid-2011 Mac mini that I'm using with my LED Cinema Display and am now experiencing the loss of sound issue after applying the OS X 10.8.5 update that was released on 08/12/13.

     

    I do not have the option of choosing "Display Audio", only "Internal Speakers" and "LED Cinema Display".

    Obviously, the internal speakers work if I choose that option, but they're not very usable.

     

    My only remedy to get the audio to play back through the Cinema Display is to restart the computer.

     

    I think I'm going to try to revert back to 10.8.4 using one of my backups to see if that solves the issue.

     

    Thank you for your last post, though. It was helpful.

  • Mr. Luigi Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 22, 2013 2:50 PM (in response to Andrew Padgett)

    Hi Andrew!

     

    I am running OS X 10.8.5 too.  I googled your problem of not having "Display Audio" as an option and found this...

     

    http://apple.stackexchange.com/questions/89685/activating-the-apple-thunderbold- display-speakers-when-macbook-pro-is-docked

     

    It is not a lot, but there are two suggestions in the small discussion thread:

     

    1.  Restart your Mac Mini and THEN see if sound preferences shows "Display Audio" as an option.  If so, chose it before it goes away again!

     

    2.  If you have any devices connected via AirPlay choose that device in sound output preferences.  It may refrresh your list of Output device options and present "Display Audio" again.

     

    Until I came across the "fix" of choosing "Display Audio" instead of "LED Cinema Display" my only consistent option was to restart my Mac Mini, as you have discovered.  But, that would only last for a while and I was back to the same old problem of no sound from the Cinema Display's speakers.  Another option that sometimes worked was to unplug the Cinema Display from power and disconnect the USB cable carrying sound to the Cinema Display...wait a minute or two...then reconnect everything.  If restarting your Mini does not result in returning the sound option of "Display Audio" you might want to try the second option I just mentioned...disconnect power and the USB sound cable to the Cinema Display.  Maybe that will get "Display Audio" to appear as an option..

     

    One last thought...and this is a long shot.  You could try going into your Application Folder and select Utilities-->Disk Utillity.  Once you are into Disk Utility click on the name of your Hard Drive (unless you have changed it, it will be called "MacIntosh HD.")  Then click on "Repair Disk Permissions" and let it go through the process. If that doesn't help, you might also want to click on "Verify Disk" to make sure there are no problems with your hard drive.  If there are, you will get instructions that might repair the problem.

  • topher800 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 23, 2013 5:48 PM (in response to Serpento)

    Started happening to me right after the latest OS update last week.  Audio to cinema display does not recover after waking from sleep mode.  Had worked flawlessly until last week.  Mac Air connected to Cinema display.

  • RN-RDAM Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 24, 2013 2:13 AM (in response to Mr. Luigi)

    I have same problem using 27" display and macbook air. Everytime I reconnect screen and mac there is no audio. Thanks for the display audio (USB) workaround. I hope Apple presents a proper fix asap...

  • megberts Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 21, 2013 2:48 AM (in response to Serpento)

    Hi Guys,

     

    I had the same issue right after purchase and got the possibility to swap this item.

     

    After the switch I find out the socket in which the power plug resided wasn't shock proof

    During usage of daisy chained firewire equipment problems occurred starting with a annoying sound in the woofer, you can test this quite easily using a shock proof socket.

    This sorted things for me ;-)

     

    Did you guys know you can update the firmware? It is explained here...

    http://support.apple.com/kb/ts3602

  • Saraiva81 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 25, 2014 7:24 PM (in response to Serpento)

    Hi all,

     

    I'm having the same issue, I mean is kind of different now:

     

    My Specs:

    - MBP Early 2011

    - LED Cinema Display 27''

     

    I get the two entries on the sound settings but sometimes the sound gets muted and I have to go there and change it to USB and put back on DisplayPort.

     

    Is this normal? Should I choose always the USB?

     

    Thanks.


    Regards

1 ... 22 23 24 25 26 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.