Skip navigation

No sound coming from my iPhone 4s.

581810 Views 220 Replies Latest reply: Apr 18, 2014 7:01 PM by heng88 RSS Branched to a new discussion.
1 2 3 ... 15 Previous Next
szayat Level 1 Level 1 (0 points)
Currently Being Moderated
Nov 22, 2011 4:48 PM

I just recently got an iPhone 4s.  I am getting no sounds coming from it though.  The ringer works, but all other sound is off unless the headphones are plugged in.  This goes for recorded movies, music I purchased, youtube videos, the sound effects when I slide the login button.  Everything is silent.  I have restarted it a few times now, but to no avail.  Even the sound buttons on the side do nothing; now they don't even bring up the sound volume overlay.

 

Any idea what might be wrong?

 

Thanks!

iPhone 4S, iOS 5.0.1
  • Kmedina10 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 24, 2011 1:24 AM (in response to szayat)

    Does the volume work if you plug it in?

    I have the same problem. If I plug my phone in the sound

    Bar will come back on then I'd take it off the charger and a couple minutes I'm back to square one.

  • jms465 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 25, 2011 12:59 AM (in response to szayat)

    I had the exact problem (iphone 4)! I didn't get any sound through the speakers. I could hear music/sounds with my earphones plugged-in but not without having them pluged-in (not even the clicks from the lock screen). The only sound I could hear without the earphones was the ringer when I would receive phone calls.

     

    I searched on the internet for a fix and none of the solutions worked for me like cleaning the headphone jack with a Q-tip, cleaning the doc connector with tissue or paper, inserting a needle in the top microphone whole etc... until I found an easy solution:

     

    1 - Plug-in your earphones

    2 - Open the "ipod/itunes" app on your phone

    3 - Play music

    4 - Unplug your earphones

     

    5 - Repeat these 4 steps about 3 or 4 times on a row. If after doing this you don't hear sound, don't freak out! It's normal. Don't forget that your iphone automatically pauses your music when you suddently unplug your earphones while the music is still running. Just press the "PLAY" button and voila!

     

    I hope this helps!

     

    Jaqueline

  • victor_seo Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 19, 2011 10:16 AM (in response to szayat)

    Same problem on iPhone running iOS 5.0.1. NO SOUNDS AT ALL..

    Does anyone find a solution yet?

    i tried everything...

  • BennyTech Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 21, 2011 7:46 AM (in response to szayat)

    i have just had the same problem with my white iphone 4s 32gig running ios 5.0.1 i took it to my carriers shop (vodafone ) and they could not fix it they told me they could send it off or i could take it to an apple store and they would fix it or replace it there and then. the only problem is that the nearest appple store is 1 1/2 hours away (manchester, england) and i was wondering if anyone has found any solutions to this problem as i will not be going there for a while.

     

    some more info : my iphone started doing this gradually over the last few days but now it does it all the time and it is really starting to annoy me !   

  • BennyTech Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 21, 2011 3:16 PM (in response to szayat)

    i would also just like to say my problem has all the exact symptoms as yours including siri working i really need help fast as this is a major problem !!!! what is the problem ???

  • Kmedina10 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 21, 2011 10:04 PM (in response to BennyTech)

    Hi Benny,

     

    I took my phone to the apple store.  They looked in the charging port to see if it was dirty then they looked in the ear phone portion.  Of course the phone was clean cause I use an otterbox.

    The apple rep. said that they have never seen this problem before.  So I guess they said that it was a hard ware problem and gave me a new phone. No hassle at all from them.

    I have not loaded the new IOS 5.0.1. cause I dont want the same thing to happen again(not sure if it is that though), so I'm just ganna wait til the next update is ready.

     

    Hope this helps,

     

     

    Steve

  • Germaiian Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 25, 2011 7:44 PM (in response to szayat)

    Having the exact same issue, iPhone 4S, ios 5.0.1, siri works fine, calls are fine, but sound volume unavailable unless I use headphones.   I tried the plugging in/plugging out of headphones 5-6 times while playing music and it didn't work.  I also tried a system restore and that didn't work.  Looks like I'll be joining the rest at the Apple Store.  

  • russellfromlongmont Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 26, 2011 10:51 AM (in response to szayat)

    Hi all.  Just wanted to report my 32gb 4s is experiencing this same thing... Starting yesterday I think.  Perhaps it started when I plugged it into a new iLuv speaker dock.  Been on 5.0.1 since it was released, no issues until now.  I'm going to try troubleshooting and I'll report back.  Though I do have sound in FaceTime, phone calls.... But not in videos or iPod app.

  • russellfromlongmont Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 27, 2011 3:21 PM (in response to szayat)

    Well it looks like I'll be heading to the Apple Store like y'all.  I tried erasing all settings, restoring a backup, and anything else I could think of. 

     

    Interesting points:

    -this is definitely not related to the new iLuv dock we got since my wife's phone (same model) has had no issues.

    -like all the rest, the speaker works fine with Siri and speakerphone, but nothing else.

    -if I pull it off any dock (I have several different models) while playing, the phone's speaker will play for 2-3 seconds before cutting out.

    -while playing on my Bluetooth headphones, I can see the output selector... Only 2 options: "Motorola Headphones" or "Dock Connector".  Now isn't that interesting?  It doesn't even recognize the internal speaker as an option anymore.

     

    Anyhow, I may wait to get it replaced until after 5.0.2 comes out just in case.

     

    Cheers

  • YoungTurk Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 4, 2012 6:57 AM (in response to russellfromlongmont)

    out of the box, have the exact same issues as you russellfromlongmont. How was it resolved?

  • russellfromlongmont Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 4, 2012 7:44 AM (in response to YoungTurk)

    Hi Turk, welcome to the club!  No resolution yet.  I plan to visit the Apple Store and have it replaced, but I've been quite busy lately and also I'm curious to see if 5.0.2 fixes the issue.  I'm doubtful, but if I procrastinate until it is released then I'll have the chance to see.  Good luck.

1 2 3 ... 15 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (7)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.