Skip navigation

Upgrade to 7.6 broke my network

34686 Views 162 Replies Latest reply: Sep 2, 2013 6:42 AM by Marv Richardson RSS
  • PiNdaSkai Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 7, 2012 6:14 PM (in response to Jeroen Wollaars)

    After upgrading the firmware to 7.6.1, no problems at all.  The upgrade only applied to my two 1st gen Airport Extremes. My Airport Expresses did not have any updates offered or applied.  They are still on 6.3 and seem to be fine tagged onto the end of each Extreme.  It seems that the support for addressing this issue was very slow, over 2 months.

  • marumurak Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 9, 2012 10:37 PM (in response to Jeroen Wollaars)

    Can I just confirm that anybody is still having this issue where there time capsule or airport extreme loses connection every hour after being connected for 24hrs?

  • nmodin Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 11, 2012 7:47 PM (in response to marumurak)

    I upgraded to 7.6.1 yesterday, and It's completely nuts for me. It looses connections as fast as every 5 minutes. I've tried turning it off and on again which did not fix it.

     

    I'm running Airport Utility 6.0 (600.92).

     

    How do I install an older firmware ? Right now I can not use any wired or wireless devices at all.

     

     

  • hedzerfromson Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 11, 2012 7:58 PM (in response to nmodin)

    NModin,

     

    If you have n ipad, download for free rom the app store an application called airport utility. Once you start this application you will see your network layout with the airports. Clicking on them will open options amongst which is the history of firmware. Simply click the firmware last properly working for you

     

    best regards Hedzer

  • nmodin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 12, 2012 10:50 AM (in response to hedzerfromson)

    That worked. Well the downgrading worked, but it didn't help with the frequent disconnects. I also downgraded to 7.4.2 as I saw someone solving their problems by doing that.

     

     

    It seems like the 7.6.1 firmware update I did, more or less bricked my Airport Extreme. I've tried restarting the DSL modem and checked all wiring from the box.

     

     

    I get intermittent disconnects every now and then. Sometimes I can run for an hour, other times it repeats evert few minutes.

     

    Feb 12 00:14:59          Severity:5          Clock synchronized to network time server time.apple.com (adjusted +0 seconds).

    Feb 12 00:16:54          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 00:17:00          Severity:5          Connection established 99.17.206.132 -> 99.17.207.254.

    Feb 12 00:17:34          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 00:18:40          Severity:5          Connection established 99.17.204.213 -> 99.17.207.254.

    Feb 12 00:20:50          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 00:20:56          Severity:5          Connection established 76.254.23.34 -> 76.254.23.254.

    Feb 12 00:22:36          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 00:22:42          Severity:5          Connection established 99.17.206.87 -> 99.17.207.254.

    Feb 12 01:01:16          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 01:01:22          Severity:5          Connection established 99.17.206.87 -> 99.17.207.254.

    Feb 12 01:14:41          Severity:5          Rotated CCMP group key.

    Feb 12 01:14:59          Severity:5          Clock synchronized to network time server time.apple.com (adjusted +0 seconds).

    Feb 12 01:15:12          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 01:15:13          Severity:5          Disconnected.

    Feb 12 01:16:18          Severity:5          Connection established 99.24.221.192 -> 99.24.223.254.

    Feb 12 02:14:41          Severity:5          Rotated CCMP group key.

  • TStam Level 1 Level 1 (75 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 12, 2012 3:28 PM (in response to nmodin)

    My network has a Time Capsule as internet router/hub, an airport extreme, and 5 airport express as wireless extenders/usb printer ports. My upgrade went without a hitch, except iPhone with IOS 5 was dropping wireless connection. I reset the network settings in the iPhone and restarted Time Capsule. All is well.

  • wifiguru Level 2 Level 2 (230 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 12, 2012 8:58 PM (in response to nmodin)

    Have you tried switching channels on your wireless network ? Pick a channel with fewer networks. Download something like    Download iStumbler Release 99 to scan the area for a clean channel.

    Set security to WPA2-Personal. Make sure your DHCP settings are configured correctly. Also try naming your 2.4 Ghz and 5 Ghz networks differently and then associate to teh 5 Ghz network and check if your issue goes away. If it still exists, then try the 2.4 Ghz network and experiment.

  • hyperso Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 20, 2012 2:31 AM (in response to nmodin)

    Hi

    I am having several problems.

    I have conection but i can not stream videos from my appletv1 to my appletv2....It says "playback error..." or just no conection..I swer i could strem easily before i did the upgrade to 7.6.1 (i do not like the new interface)

    How can I donwload previosus firmware (7.6.0)?

    Thank you

  • hyperso Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 20, 2012 2:34 AM (in response to hedzerfromson)

    Hi

    I am having several problems.

    I have conection but i can not stream videos from my appletv1 to my appletv2....It says "playback error..." or just no conection..I swer i could strem easily before i did the upgrade to 7.6.1 (i do not like the new interface)

    How can I donwload previosus firmware (7.6.0)?

    Thank you

  • montcley.jean Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 20, 2012 4:18 AM (in response to hyperso)

    Hi !

     

    Please look at this answer from Gino Cerullo.

    I did process that way and everything is working fine.

    Anyway, if you think new Airport Firmware release 7.6.1 is still causing you

    troubles,

    once you have downloaded Airport Utility 5.6,

    It will allow you to downgrade your Airport devices firmware

    using the menu option Basestation ->Upload firmware

    where you will be able to choose the release you wish.

     

    Jean.

     

    This helped meRe: Airport Utility 6.0 is regressive vs. 5.5

  • hyperso Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 20, 2012 5:44 AM (in response to montcley.jean)

    Thank you so much..I wil check it out soon and i will tell you if it works...

  • Alex Head2 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 20, 2012 6:43 PM (in response to Jeroen Wollaars)

    So... I just upgraded my Airport Extreme to 7.6.1.  I wasn't having any issues with 7.6, but now I am.  Basically, I have an Airport Extreme and three Expresses.  Two of the Expresses are 1st Generation (non- 802.11n) and the other one is the newer version.  Basically, they were all being used in the network before to extend the range, but now, the utility is showing that the older two won't re-join the network.  Anyone know if I lost compatibility somehow?  Will they still work with this update?  If not, I'll downgrade, but some info would be great.

     

    Thanks!

  • malcolmten Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2012 5:20 AM (in response to montcley.jean)

    Jean,

     

    True, there are features missing from 6.0.  Some don't like it.  However it's not necessary to downgrade to do firmware rollbacks:

     

    In 6.0, option-click on the firmware version; you'll be able to select any version you have on your computer that's compatible with the airport you're managing.

     

    -mt

  • montcley.jean Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2012 12:07 PM (in response to malcolmten)

    HI !

     

    I do agree with you.

    I finally :

    updated to Airport utility graphic 6.0

    downloaded Airport utility 5.6 (giving back most of  5.5 features)

    installed 7.6.1 Firmware on all my Airport devices

    and upgraded OS from 10.7.2 to 10.7.3

     

    Everything is working flawlessly by now.

     

    It looks like Airport utility graphic 6.0 is kind of beta release,

     

    This being the reason of Airport utility 5.6,

     

    May be untill 6.0 be fully operational.

     

    The only feature I miss from Airport utility 5.5

     

    Is the possibility to make a different mac adresses access security setup

     

    for each Airport device,

     

    Now every change you make on any of your devices is duplicated to all others.

     

    Jean.

  • hyperso Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2012 12:44 PM (in response to malcolmten)

    No way..I did option-click on 6.0 and nothing happens...

    Anything I am doing bad?

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (12)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.