Skip navigation

AirPort Extreme, firmware 7.5.2 and iVPN

41459 Views 40 Replies Latest reply: Apr 7, 2013 4:33 PM by blee4 RSS
  • Dan Pouliot Level 1 Level 1 (100 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 27, 2011 8:14 AM (in response to iamzood)

    I just changed my server's IP from Using DHCP with Manual Address to Manual, and now it works!!! I have been banging my head against the wall on this issue for countless hours. Thanks!!! (FTW, I did not downgrade firmware, I'm on 7.5.2). I did  add port 1701 for both public and private TCP ports in my AEBS port mapping for L2TP, and I did turn off BTMM.

  • Changren Yong Level 1 Level 1 (100 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 15, 2011 11:40 PM (in response to iamzood)

    Tried your solution but does not work for me.

  • Changren Yong Level 1 Level 1 (100 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2011 9:38 PM (in response to Changren Yong)

    Updating to 7.6 finally fixed the VPN issue!

  • Kevin Weber Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 11, 2011 1:32 PM (in response to Changren Yong)

    Really!?! HURRAY!!!!

  • chr2 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 1, 2011 5:35 AM (in response to Dan Pouliot)

    Thanks, Dan, will try this today on the Lion Server and see if it gets the VPN up for me.

     

    Separate question here, if I may: does the generic server address ("servers-mac-pro.home") generated automatically by Lion server's VPN creation wizard usually work or should I change it to a fixed IP address for my server?  Or something else?

     

    thanks!

    Charlie

  • DrKdev Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 20, 2011 4:02 PM (in response to Knownone)

    Knowone's solution did the trick for me, ICYI. YIPPEE!... That is, including TCP/1701 in this list of forwarded ports (I know I know... L2TP uses UDP and not TCP... go figure).

     

    BTW, the VPN connection triggered Racoon (on the local mac) to want to connect back out over the internet... so says LittleSnitch. I understand that this is 'normal' (Racoon is an IPSec tool that handles the SPD (Security Policy Database) in the kernel)(it establishes security associations with other hosts). Be careful if either of /usr/sbin/racoon or /usr/sbin/racoonctl files are corrupted (just restore them with TimeMachine) as that'll lobotomize L2TP IPSec for sure. Flushing with sudo racoonctl flush-sa ipsec won't do much... as won't rebooting and running fsk.

     

    Also,.. make sure

    1. your shared secrets have no funny characters in them

    2. your mobileme is turned OFF, if you are using TC (TimeCapsule.. mine is firmware7.6)

    3. (duhh) you've got a VPN service turned (I turned mine on with iVPN).

    4. follow me on twitter: @DrKdev

  • Martin De Bernardo Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 3, 2012 7:35 AM (in response to Changren Yong)

    Sorry, I have tried this on several TimeCapsule and must correct you that it is still broken.

    I had to move some people to a different router and their Timecasule is just working as an expensive bridge.

     

  • mobgod Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 7, 2012 12:35 AM (in response to daniel4632)

    Ok I've been racking my head for hours i'm using ivpn i cant seem to get my phone to connect to the vpn over 3g ect... not sure what to do the phone does connect over wifi but not anything else what can i be doing wrong plz help

  • Lancer Kind Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 17, 2012 7:02 AM (in response to Changren Yong)

    7.6 didn't fix this problem for me.  It's not clear to me if the problem is the AirPort Extreme's firmware or the airport utility (6.0).  For me, I updated both the same day.  I don't trust the utility because I lost a lot of functionality with this update:

    advanced logging (like signal strength historgram),

    VPN configuration screen,

    and likely everything under the "advanced" area is gone.  :-(

     

    I'll start downgrading both the AE firmware AND the utility and see what happens. 

  • CarstenS_DE Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 24, 2013 6:53 AM (in response to daniel4632)

    Hello

     

    I solved the problem by disable "Back to my Mac" on my Airport Extreme Basestation. It seems to use same incoming ports... 

     

     

    Carsten

  • blee4 Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 7, 2013 4:33 PM (in response to daniel4632)

    This post will help you out alot for anyone looking... basically Back to My Mac uses the same port.

     

    https://discussions.apple.com/thread/3734655?start=0&tstart=0

     

    Here is the offical Apple article http://support.apple.com/kb/ht3944

1 2 3 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (2)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.