Skip navigation

Journal won't publish to iCloud?

16041 Views 84 Replies Latest reply: Jul 10, 2013 1:20 PM by Caibron RSS
  • Macsterguy Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 20, 2012 4:47 AM (in response to Macsterguy)

    A very cool thing happened yesterday.... An Apple tech named David called me out of the blue after reading my post above. We worked my Journal problem and found the issue is with my account (no problems using another Apple ID I had).... He is kicking it up to engineers... I thought that was a pretty classy thing for Apple to do based on a dicussion post

  • Yaani Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 20, 2012 1:12 PM (in response to Macsterguy)

    Hi,

     

    I seem to be having the same issue

     

    how did you manage to solve it?

  • Macsterguy Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 20, 2012 1:45 PM (in response to Yaani)

    The issue isn't really resolved yet. When I used a different Apple ID my journals published without problems - very fast too!

     

    The issue seems to be with my account. Apple is working the problem and if it is something that I do on my end I will post back...

  • dbalieiro Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 27, 2012 5:40 AM (in response to lynjon1)

    . Same situation here...

    . This night the iPhoto was the only App running, opened (not multitask) the entire night, trying to upload... and nothing, eternal spinning progress, only at App, nothing at Wi-Fi status.

    . It's a little Journal, something between 20 and 30 iPad2 images; Internet connection ok, iCloud connection ok (Pages, Numbers, mail and Apps working fine, I guess (nothing new happening))

    . Already done with all kinds of solutions... the only thing (on my side) that could be the reason, is that I'm running with little free space, that's my next step, remove some stuff to try again.

     

    . Please, if someone knows something about this (Apple Staff too) just alert us, I'm a little bit tired of trying to make it work.

    . It's new product, should have a #Beta tag (so we could expect bugs like this)...

     

    . Thank you all for trying to help, I will look forward for a solution and post here if ...

    ∞ @dbalieiro

  • inikol Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2012 2:08 AM (in response to lynjon1)

    I also have the same problem....

  • nigbo Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2012 9:06 AM (in response to kevnmc)

    Great! This solved my problem. It is now working.

  • nigbo Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2012 9:21 AM (in response to kevnmc)

    Great, this solved my problem. It now works as before.

    iPad Wi-Fi + 4G, Mac OS X (10.7.3)
  • Macsterguy Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2012 9:23 AM (in response to nigbo)

    Care to share - What solved your problem?

  • tokamac Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 29, 2012 9:29 AM (in response to nigbo)

    Yes nigbo, could you please be more specific? This is a forum and the goal is to share HOW to resolve issues.

    So far the solution given by kevnmc doesn't work for anybody who has nothing about iPhoto in the "Manage Storage" section of iPad settings.

  • Dantestillcries Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 9, 2012 10:55 PM (in response to lynjon1)

    Mine published on the ipad but not in my iphone. Just the spinning wheel. Im using the same apple account in my devices. Help!

  • PJP1201 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 10, 2012 4:56 PM (in response to Dantestillcries)

    Mine publishes on my iPhone 4s but not my iPad 3. I uninstalled iPhoto and rebooted. I lost all the journals off the iPad, but they are still in the cloud and I can see them on the iPhone, I just can't edit them. They did not reappear on the iPad. I uninstalled my cloud account on the iPad and reinstalled it. No good there except now all my contacts are duplicated.

  • iEoin Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 10, 2012 5:40 PM (in response to kevnmc)

    I had the same problem (endless spinning) and followed Kevnmc's suggestion... But it may have been something in my iCloud setup, when I visited: Settings, iCloud, it complained that my password was invalid (good candidate problem!) I provided the necessary, then went ahead and deleted all IPhoto data, and was then able to publish my small test journal.  Now for the big one!

  • jasonhipkins Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 13, 2012 5:05 AM (in response to lynjon1)

    I have been trying to figure out how to get these journals to post and stop the spinning gear. Well I have the answer. It is a work around for right now, but does work. When you first make a journal just add 20 pictures to it and then arrange the way you want then publish to icloud. This will work. I am not sure what the total number of pictures is before you just get a spinning gear, but I am sticking with 20 as I know it works. Then you go back an make another journals and select 20 more pictures and then add them to the previous journal you just created. You can add them to page 1 if you want so there would be 40 on the first page now or you can select Automatic and let iphoto decide which looks like it will just add a new page. Keep adding 20 pictures at a time and everything will work.

     

    I always share the journal with my email address after the first 20 pictures, so I can then reload in the browser each time I add a new 20 pictures to make sure it is working. So far, so good. Hope this helps everyone, until Apple fixes this issue.

  • iskandar1877 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 13, 2012 5:15 AM (in response to lynjon1)

    So since the journal feature came out I tried to publish a 100 pictures. 2 short videos over 4 pages - 90MB. I never worked at the beginning hence I subscribed to this thread.

     

    I used tips listed here to make it work as I believe Apple has improved on the server side. 

     

    After uninstalling iPhoto of my iPad, deleting the data from the backup section in iCloud I started publishing it again.

     

    After quite a long period of time, likely several hours of letting iPhoto spins its wheel it worked.

  • mcmnathan Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 1, 2012 6:31 AM (in response to lynjon1)

    I was having the same issue and having spoke to AppleCare who were also unsure what was going on I deleted and reinstalled the iPhoto app which resolved the problem.

1 2 3 4 ... 6 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (6)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.