Skip navigation

Leopard server clients not receiving mail

970 Views 1 Reply Latest reply: May 10, 2012 5:52 AM by Llaimonas RSS
Emz0707 Calculating status...
Currently Being Moderated
May 4, 2012 3:43 AM

Mail on our leopard server suddenly stopped recieving extrnal mail about a month ago then around 2 weeks ago stopped recieving anything internally.

 

When i telnet in it tells me the user is not enabled even though in serveradmin and WGM say it is.

 

I have tried building a new server, ive had the mx records checked, the router and line checked, and the dns on the server is working fine.

 

Any idea what might be casuing this?

Xserve, Mac OS X (10.5.8)
  • Llaimonas Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 10, 2012 5:52 AM (in response to Emz0707)

    Same here. Something caused file to change... I can see it by modification date.

    First of all look at /etc/postfix/main.cf line with parameter inet_interfaces

    it should be equal to all (inet_interfaces = all)

    in my case it was changed to inet_interfaces = localhost.

     

    Then i updated my system. And amavisd stopped working.

    As it was our production system, restored service by disabling virus/spam checking by commenting line

    #content_filter = smtp-amavis:[127.0.0.1]:10024

    After doing this restart postfix or whole mail service from GUI.

     

    it seems amavisd was no longer starting. i could see it from netstat and ps.

    tried to start manualy, but

    launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/org.amavis.amavisd.plist

    returned nothing found to load

    i don't know what was the cause for this, but i needed to edit /System/Library/LaunchDaemons/org.amavis.amavisd.plist

    and change:

            <key>Disabled</key>

            <true/>

    to:

            <key>Disabled</key>

            <false/>

    after

    launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/org.amavis.amavisd.plist

    it started normally.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.