Skip navigation

no sound from my 5th gen ipod

1129 Views 1 Reply Latest reply: May 25, 2012 7:08 AM by planb77 RSS
ijoke Calculating status...
Currently Being Moderated
May 24, 2012 9:46 AM

I now get no sound from my 5th gen 30gb iPod classic. I plays on the display but no sound via the jack or dock. It's been well looked after an only really used on my docking station so for this to happen is a shame. Will apple offer any assistance even though it is out of warranty?

 

After googling this problem I have found out that it could be the control board that has gone and they suggested squeezing the bottom right of the iPod to see if sound comes out. This does not work for me but after another suggestion to put it in the freezer, this seemed to solve the problem only temporary. Then sound loss occurs.

 

Apple please help...

iPod classic
  • planb77 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    May 25, 2012 7:08 AM (in response to ijoke)

    It seems you already know the issue at hand.  You'll need to have the iPod serviced or replaced either by Apple or a third party repair company.  You could even replace the faulty parts yourself if you felt up to the task. However, you look at it,it's hardware related.

     

    B-rock

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.