Skip navigation
This discussion is archived

Time Capsule Connection Help Needed (Flashing Amber)

313 Views 3 Replies Latest reply: Jul 19, 2012 9:10 PM by HACKINT0SH RSS
sef42 Calculating status...
Currently Being Moderated
Jul 18, 2012 9:25 PM

Guys,

 

I've been trying to troubleshoot my Time Capsule connection for a week now and I have had zero luck. 

 

I have a Imac with OSX 10.6.8  that uses AirPort v 5.6.1.  I have a Cat-5 (ethernet cable) plugged from my Time Capsule port (looks like this <-->) into an available port in my cable mode/router.  My Imac is also plugged into this router.  The two cat-5 (ethernet) cables are side by side.

 

So....

 

Every time I plug in the Time Capsule I get the following prompt via AirPort.

 

AirPort Utility found a Time Capsule 802.11n (4th Generation) that is

reporting problems.

 

Time Capsule's Name :  My Capsule

         

          IP Address: 10.0.1.1

 

          Versino: 7.6.1

 

          AirPort ID: 12:88:93:CC:FF:72

 

If this is not the AirPort wireless devise you want to setup you can select another from the list on the left. If you don't see it make sure.... Blah blah blah....

 

To make a long story tollerable I do see my Time Capsule on the left at the top. Its the only one and its selected by default.  So I do the next logical thing right?  I click "Continue" and AirPort reads the Time Capsule's configuration.... and then...... I get the error

 

An error occurred while reading the configuration.

 

Make sure your Apple Wi-Fi base station is plugged

in and in range of your computer or connected via

Ethernet and try again. (-6753)

 

Can anyone help me understand why I can grab the Time Capsule's IP Address but AirPort can not read the hardware's (Time Capsule) config?

 

I'm at a loss.

 

Could my ethernet cable be the issue?

 

 


Time Capsule, Mac OS X (10.6.8), Time Capsuel 802.11n (4th Gen) IMa
  • HACKINT0SH Level 5 Level 5 (5,750 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 18, 2012 11:35 PM (in response to sef42)

    I have a Cat-5 (ethernet cable) plugged from my Time Capsule port (looks like this <-->) into an available port in my cable mode/router.

    Dude, you're using the wrong port. The Circle symbol is the only port that should go into your modem/router.

  • HACKINT0SH Level 5 Level 5 (5,750 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 19, 2012 9:10 PM (in response to sef42)

    What are you using to configure the TC, that PoS 6.x AU?

     

    Do you have any iOS 5 device handy?

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.