Skip navigation

Graphic problems, mostly in Mail and Safari

8580 Views 81 Replies Latest reply: Apr 17, 2013 5:55 PM by bracco RSS
1 2 3 ... 6 Previous Next
Brauseauto Level 1 Level 1 (5 points)
Currently Being Moderated
Jul 30, 2012 11:26 PM

Hello everyone,

 

does anybody have some graphic problems in Mountain Lion? These problems often appears in Mail or Safari.


For instance, it look like:

 

Bildschirmfoto 2012-07-31 um 08.11.56.png

Anybody some ideas about it? Is there a fix from apple? I installed Mountain Lion (clear install with second HD, boot from second HD and download ML, format intern HD and start Install from ML, choose intern HD, after Install just switch the second HD off) now seven times and always there are these glitches...

 

 

Best Regards,

 

Brauseauto

 

 

MBP Late 2011, SSD 512, 8 GB RAM, Graphic Card 1GB

OS: Mountain Lion via AppStore

MacBook Pro, Mac OS X (10.6.6)
  • howwow Level 4 Level 4 (3,485 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 30, 2012 11:38 PM (in response to Brauseauto)

    Hello

     

    I am not seeing this kind of graphic diaplay anomalies on my iMac;  But I am seeing in cases when I was trying to scroll, my scroll bars (set to Automatic based on input) suddenly gets fatter, then later, disappear and reappear again, will be back to its rightful thin width.

     

    Cheers

  • howwow Level 4 Level 4 (3,485 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 31, 2012 12:00 AM (in response to Brauseauto)

    Hello

     

    Do you mean this is normal, or a "new feature" in Mountain Lion?  I did not see it in Lion.  By the way, it is not when I zero in on a specfic spot that it "grows fatter", it's like normal scrolling, when I start scrolling in a column with long list, the scroll bars will appear right?  And they appear much much "fatter"!  When I move to another column or let the scroll bars disappear for a while and then scroll again to let them show again, they appears as normal...

     

    So I think that may be a cosmetic graphic UI issue... I'll try and take a screen shot, but because it happens so fast and split second, it is hard

     

    Cheers

  • Mateus109 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 31, 2012 7:50 AM (in response to Brauseauto)

    I'm seeing this problem too but only in Mail.  Strange graphically glitches/colours that move around the screen.  Definately a GPU driver problem.  Had similar problems when Snow Leopard was first released (fix in a later update).

    M.

  • goranljubuncic Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 31, 2012 11:02 PM (in response to Brauseauto)

    I'm experiencing excatly the same issue.

    MBP early 2011 15'', 8GB RAM, Intel HD Graphics 3000 and AMD Radeon HD 6750M.

    I experienced this only in Mail (don't use Safari). Never experienced it in Lion.

     

    Goran

  • Mateus109 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 1, 2012 1:42 AM (in response to Brauseauto)

    I too have a 1GB ATI card (or maybe the Intel 3000's at fault), but there was an ATI driver problem in Snow Leopard too.  I can't understand how this wasn't noticed in testing.  It's so obvious.

  • Fence Rider Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 1, 2012 10:05 PM (in response to Brauseauto)

    I have a late 2011 MB Pro i7 with the Intel HD Graphics 3000 video, and am experiencing these same issues, patches of randomness on top of content and garbled images on web pages, as if they didnt download correctly, glad this is a common issue, thought I might be sending it in for a warranty claim.

  • Toni Ramírez Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 2, 2012 12:16 AM (in response to Brauseauto)

    I have the same problem using Mail on a mid 2011 MacBook Air (Intel HD Graphics 3000 384 MB).

  • Mateus109 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 2, 2012 12:30 AM (in response to Brauseauto)

    How the **** did Apple miss this problem in the pre-release testing! 

     

    Hopefully 10.8.1 will fix the problem.

  • Mateus109 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 3, 2012 2:40 AM (in response to Brauseauto)

    I did a clean install of ML just a few days ago and straight away I got:

     

    - Graphical glitches in Mail

    - Adobe Photoshop also has some strange GUI glitches (but this might just be a Photoshop problem)

    - Preview sluggish when not in fullscreen mode

    - The whole screen sometimes looses contrast when switching from Intel to AMD (e.g. when opening iPhoto)

    - Desktop background keeps reverting back original

    - Whole system has randomly crashed twice

     

    I suppose that's what you get for installing v1.0 of a new OS.  Apart from the above, everything feels very 'snappy' and fast.

     

    M.

  • dautiii Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 4, 2012 12:00 PM (in response to Brauseauto)

    I also have this grafic problems using Safari. I've got a Early 2011 Macbook Pro 15" Intel i7.

1 2 3 ... 6 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Related Articles

Bookmarked By (3)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.