Skip navigation

"Error Reading Settings" for my Airport Extreme

1767 Views 11 Replies Latest reply: Oct 19, 2012 3:41 AM by Alexanderre RSS
childsc Calculating status...
Currently Being Moderated
Jul 26, 2012 1:47 PM

When I installed Server everything worked fine.....until I exposed sevices in Airport using the Server Admin App.  I did everything it asked ie. passwords etc., now when I open the Server app I get an error msg saying   "An error occurred on the server while processing a command.  type 'getIGDPortmaps' in plug-in 'servermgr_network'. "

 

I went into Airport Utility and everything seemed to be working correctly.  Port mapping was checked and the services were mapped.  The setup I have is 1 Airport Extreme connected to Server by ethernet with Tunneling enabled through internet options.  Then I have 2 Airport Express' extending the network and those are set to "Local link only".

 

My question is....could I have double Port Mapping happening somehow?  and how do I fix it so everything is handled through Server Admin App?

 

Thanks for the help!

Mac OS X (10.6.7), Mac OS X 10.6.7 Server
  • cavalieredona Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 26, 2012 6:25 PM (in response to childsc)

    Weel i am sorry but i do not have a solution.

     

    Yet i have a similar problem.

     

    I mean my Upgrade went very well, but Server App asks me to type the password ofmy airport extreme, but all the times did not work.

     

    Thus i decided to reset the airport extreme. All connections works great, but Server App needs the password. Once again i type it but there is an error, as if the password was uncorrect.

     

    Now if i do not fix this issue i cannot use my server because i cannot connect to it.

     

    Thanks for the help

     

    Dona

  • cdolan92 Level 1 Level 1 (15 points)

    I dont know if this would carry over to Airport, but whenever I had an "Error Reading Settings" for Wiki service or Profile Manager, it was related to the Postgre service being off/having bad permissions on the server.

     

    Check around the discussion boards, and maybe open up your console and see if you are getting reoccuring errors (every 20-30 seconds or so, if Postgre is having a hard time launching)

     

    Might help, might not. I just spent a few days investigating it and gave up, exported my services/settings, and remade my Lion Server.

  • Michael @ Aspire Auctions Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 27, 2012 6:19 PM (in response to childsc)

    I am getting an exact same error. Also mail filtering settings are not being saved.

  • Timothyk43 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 30, 2012 5:10 AM (in response to childsc)

    I am having the same issue.

     

    I manually added the necessary port mappings using the airport utility and everything now seems to be working but my server is still returning the same error message. On the rare occasions it is able to see the timecapsule/airport port mapping it is not recognising any of the manually added port mappings and is only showing those that originated from the osx server interface.

  • Tho615 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jul 31, 2012 2:35 PM (in response to childsc)

    I too had this issue after the upgrade. I just close server app and delete the network folder under /Library/Server/Network. Reopen server app and it reconfig itself

  • cavalieredona Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jul 31, 2012 8:14 PM (in response to childsc)

    Hi to everybody, i think i have fixed doing what it is written on the Post "Server cannot Access my AEBS".

     

    Best Regards

     

    DOna

  • brian.s.s Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 2, 2012 11:29 PM (in response to Tho615)

    @Tho615 … I was considering a clean install even though I just did one and as a last effort tried this and it worked. Thank you.

  • Alexanderre Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 19, 2012 3:41 AM (in response to Tho615)

    thx, mate, helped me out

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.