Skip navigation

My Macbook Pro keeps freezing. Help!

131692 Views 146 Replies Latest reply: Mar 27, 2014 5:19 PM by iwishiwassmart RSS
  • ryancassin Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 7:31 AM (in response to Gman001)

    Folks something to try... after several hours without a freeze up (a long time by my standards) I noticed that when I turned up my brightness a little bit I very quickly ended up with a freeze.

     

    After rebooting, I turned up the brightness all the way, turned it down all the day, then turned it up all the way again. Almost instantly another freeze.

     

    Now I've turned down the brightness to about 3 bars and it seems to be running normally. Might be a coincidence, but thought I'd share in the hopes that others could test and get some positive results too.

  • gjrwebber Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 4:47 PM (in response to Gman001)

    Didn't anyone read the answer to the original post? It is most likely a hardware fault. The simplest and fastest solution is to take it to your local Apple fixer and get it fixed.

  • ryancassin Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 4:49 PM (in response to Gman001)

    A hardware fault that is perfectly timed with an upgrade to Mountain Lion. Yeah, right.

  • gjrwebber Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 4:55 PM (in response to ryancassin)

    What are you talking about? I started this thread in May.

     

    Anyway, Apple checks the hardware for free. You only pay money if they have to fix something, so your best bet is to take it to them to scan the thing for faults. It's a lot faster than waiting for the magical thread to tell you how to fix it. Or even worse, wait for Apple to admit their latest OS causes a freeze. Believe me, I've been there. It ain't goin to happen dude.

  • Juanjosorio24 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 7:18 PM (in response to Gman001)

    I have a MacBook Pro 2.4 GHz Intel core i5. bought it about 2 weeks ago. i am seriously regreting updating it. it was perfect before the update. now it freezes, battery life is not as before, some apps dont open, and it is running really slow. we should really get an update to this. we spent money and we want a response. me and all the apple users..

  • marcomarchant Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 10, 2012 6:56 PM (in response to Juanjosorio24)

    Are you running the machine on Wifi all the time?

     

    Try connecting to via ethernet (tha means sitting next to an ethernet port - not preferable), just to see if this makes any difference. I've seen some posts and reada couple of articles about ML hanging Applications due to a Wifi issue.

     

    I am no trying it out. Please let me know if this helps.

     

    Cheers,

  • Balmung Taichou Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 11, 2012 1:44 AM (in response to marcomarchant)

    Listen up people, take you mbp to apple tell them its problem TS4088 they will test the the graphic card and motherboard. Test takes about 30 minutes may or may not find any issue on the first try tell them to check it again if the test fails insit because if the test passes then it is a chipset issue covered by Apple on mid 2010 MBP's. Then pray it wont take 8-11 days to fix.

  • marcomarchant Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 11, 2012 6:01 AM (in response to marcomarchant)

    I've had ML on ethernet all day and no crashes on Mail or Safari. I did delete the mail preferences. So, it may have been that too.

     

    I'm about to try Wifi and hopefully everything will be smooth going again.

  • marcomarchant Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 11, 2012 9:28 PM (in response to marcomarchant)

    I turned on Wifi and apps all hung.

     

    I forced shut the MBP and rebooted. Turned Wifi off and proceeeded to remove internetconfig.plist files and internetconfigpriv.plist files.

    I found internetconfigpriv.plist with extra characters added:

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.0Bh7Jyh

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.7fomeqs

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.7mnxyBl

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.DJ4KXiC

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.DNw23tP

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.f6VG9ET

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.lockfile

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.oRf6OQH

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.SwIP3tp

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.upPOH9O

    file://localhost/Users/user/.Trash/com.apple.internetconfigpriv.plist.YrxEFqB

     

    I removed my user of course. But these files were a little weird. My Wifi connection seemes to have settled since removing these.

  • AceNeerav Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Aug 16, 2012 1:43 PM (in response to Juanjosorio24)

    Okay, I got my logic board replaced today and to the service center's surprise the machine wouldn't boot still! when they changed the SSD with an apple hdd it booted fine. they tried several different apple hdds, it booted fine each time. so it seels the issue was with my ssd. i took a decision to install mountain lion in my original hdd and see if it worked. note, before the logic board change neither of then worked.

     

    when i can home i removed the ssd and put it in my external usb sata 2 case. i tried to boot it from the usb drive to just see if it worked there, before going on installing my bundled hdd and installing ml in it. miraculouslyit worked!!!!

     

    now i also have the bundled hdd installed in my machine and ml running on it. there has been no problem. i'll check this for a few days and also check the ssd via usb.

  • bfernander Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 4, 2012 7:48 PM (in response to Gman001)

    Add me to the list.  I have a 2009 MacBook pro core duo 2.93 and after installing lion I a getting the color wheel cursor every few hours.  The only fix is a hard reset via the powerbutton.  I have reinstalled everything.  It doesn't help.

  • AceNeerav Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 6, 2012 3:09 AM (in response to bfernander)

    are u on an ssd as well?

  • bfernander Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 8, 2012 1:06 PM (in response to AceNeerav)

    I have a Seagate Momentus XT 750GB 7200rpm 32MB 2.5" SATA SSD Laptop HD (ST750LX003).  Also, I learned that if I turned on my hardware accelerated graphics through the power management function under system preferences I reduced the frequency of this lock up from once every 2 hours to once every 2 days.

  • CarbonMac Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Sep 15, 2012 4:54 PM (in response to Gman001)

    Same problm here with the Mountain Lion10.8.1. Everything was working fine until recently about 2 days ago, after every restart it simply freezes within 10 secs tops. Sometimes it freezes with the apple icon while trying to restart, sometimes I only get the white screen with no apple logo and sometimes the apple logo wud disappear depicting that it is not able to display the apple icon. Everytime I have to hard reboot. I have not had the chance to take a backup of my Mac. But I cannot let this data go away. Anychance anyone can help ?

    I recently went to the Apple store to get my DVD drive fixed and unfortunately now I do not even have the warranty. My mac is a mid-2009 Macbook Pro.

     

    Please need real urgent help. I am stuck and need my laptop for all my work.

  • AceNeerav Level 1 Level 1 (80 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 20, 2012 4:44 AM (in response to CarbonMac)

    i guess this calls for somekind of lawsuit on apple. this is a major problem. i got my logic board replaced under warranty but was asked not to put the ssd back in! my $250 ssd lies waste.

     

    apple shoudl recall units. this and iphone 4 's home button issue. my replaced iphone 4 is acting whack again!

1 ... 5 6 7 8 9 10 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (4)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.