Skip navigation

System sounds do not work since upgrade to ML 10.8/10.8.1

2527 Views 9 Replies Latest reply: Oct 16, 2013 2:47 AM by kencanuck RSS
karenjs Level 1 Level 1 (0 points)
Currently Being Moderated
Aug 31, 2012 1:16 PM

Hello.  Since I upgraded to Mountain Lion, I have the persistent problem of my system sounds not working, after my laptop sleeps.  Fresh after a restart, they will work..then, after screen saver or sleep, they will not. 

 

Here's what doesn't sound:

- Apple mail sounds (sending, receiving)

- alert sounds

- Sys Pref -> Sound -> any/all sound effect selection

- screen capture click

 

 

Here's what always works fine:

- the pop-pop-pop sound when I increase/decrease the volume

- iTunes

- any sound from audio/visual embedded in browsers

- sound from all 3rd party apps

 

 

Internal speakers are selected

No problem throwing out sound to airplay, etc.

No problem with non-system non-Mail sounds

All sounds work fine after a restart...but after a sleep or a screen saver, they will cease working until the next restart.

 

MacBook Air, 10.8.1 (also was noticed under 10.8)

1.7 GHz, 4 GB

 

I do see posts where people are experiencing the same, but no real solutions.  I have found & trashed the prefs file (from other posting solution) but that did not solve this persistent issue.  The sounds always DO work fresh after restart...just after sleeping, they do not.  Thank you  :-)

iMac/MacBook/iPhone, Mac OS X (10.6.3)

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.