Skip navigation

impossible to save the licence NR

438 Views 4 Replies Latest reply: Oct 7, 2012 12:04 PM by léonie RSS
photophil07 Calculating status...
Currently Being Moderated
Oct 1, 2012 6:42 AM

I bought a new MacMini 2.3 GhZ with MAC OS 10.8.2. I loaded the configuration and the files of my previous MacMini which had been connected to an external hard disk by using Time Machine. This operation was done successfully.

I needed to upgrade Aperture 3 (it doesnt work with Mountain Lion), so I loaded the upgrading to the last version.

The problem is : each time I open Aperture I have to write my name, surname and the serial NR. I wrote the serial number of the box of the DVD of my Aperture version 3.

Do I have to get a new serial NR ?

Thank you for your help.

Mac mini, OS X Mountain Lion (10.8.2)
  • léonie Level 8 Level 8 (46,355 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 1, 2012 6:49 AM (in response to photophil07)

    Do I have to get a new serial NR ?

    No, you do not need a new licence.

    You may have a corrupted "ProAppSystemID" file.

     

    To stop Aperture asking for the serial number, check, if you still have an old file "ProAppSystemID" in your System Library.

    • Quit Aperture.
    • Go to your MacintoshHD and open the folder "Library", then "Application Support", then "ProApps".
    • Remove the File "ProAppsSystemID" to the Desktop, if it exist and restart Aperture.
    • Reenter your serial number, hopefully for the last time.

    Sometimes Aperture writes this file to a temporary directory, when it cannot write to the Library. If the above does not work, look at the temporary directory /tmp:

     

     

    Use the Finder's "Go" menu

     

     

         Go > Got to folder    and  enter /tmp into the textfield. If you see the file there, move it to its proper location.

     

    Regards

     

     

    Léonie

    MacBook Pro, OS X Mountain Lion, 2.4 GHz I.Core i7, 16GB RAM, 500GB
  • léonie Level 8 Level 8 (46,355 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 7, 2012 12:04 PM (in response to photophil07)

    You may have a permissions problem with your system drive. Open Disk Utility and check the permissions; if Disk Utility reports a problem use the "Repair" button to repair the permissions.

     

    Then try again.

     

    Perhaps the Caches contain a corrupted file. Try to remove

    ~/Library/Caches/com.apple.Aperture/Cache.db

    from your user library.

     

     

     

    Do you now have a copy of ProAppSystemID in your library? If not, have a look at syncopator's post in this thread:

     

    Re: aperture3 keeps asking for serial number

     


Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.