Skip navigation

ios 6/Bluetooth MAP and uConnect

19109 Views 40 Replies Latest reply: Mar 12, 2014 7:38 AM by Cisconetdude RSS
1 2 3 Previous Next
Pfeifler Level 1 Level 1 (0 points)
Currently Being Moderated
Sep 24, 2012 7:18 AM

Now that I believe iOS6 supports the Bluetooth MAP protocol, has anyone had any luck with the Chrysler/Jeep uConnect and sending text messages?

 

Thanks

Mark

  • DustinLoz Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 24, 2012 1:27 PM (in response to Pfeifler)

    I upgraded to iOS6 and still can't send text messages through uconnect and Siri.  I have 2012 Chrysler 200.  Although after upgrade a small bluetooth icon appears when you activate Siri, it still doesn't work through car audio.  If you touch the icon and change from 'Bluetooth' to 'iphone'   you're able to use siri through phone only.  That's progress at least b/c before the upgrade Siri wouldn't work at all.  More feedback and advice would be appreciated.

    Thanks

    Dustin

  • everydave42 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 24, 2012 5:41 PM (in response to Pfeifler)

    I just got a 2012 Wrangler with the Uconnect 430n radio.  I've tried with both my iPhone 4 and my g/fs iphone 4s, both upgraded to 6.0.  I've tried deleting and repairing the bluetooth connections on the stereo and the phone with no luck. I have made sure that the "Show Notifications" is "On" in the bluetooth settings for the Uconnect profile on the phones, but still no luck.

     

    I'm not sure what else can be done, but I'd love to hear if someone lucky enough to score an iPhone 5 already is having problems or success!

  • everydave42 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2012 7:37 AM (in response to Pfeifler)

    So, partial success, but not really:

     

    So I had my jeep in for survice this morning on a completley unrelated issue. After it was done, and on a whim I decided to try "SMS" on the uconnect and low and behold it gave me all the options to read and send.  I had nothing to read, so I decided to try to send something. It allowed me to go through all the menu prompts as needed to send one of the preloaded messages and on to send.

     

    However, it came back with "Send failed", or something to that effect. I won't have a chacne to mess with it more for a few days, but another thought did occur to me: Even if the iOS 6 stuff is complient "enough" to activate the SMS, it would be entirely up to Apple to have intengrated the iMessage stuff with the SMS stuff.  What I mean by that is that it's possible that we'll be able read/write true SMS messages via uconnect, but I wonder if those messages that are sent via iMessage (to another iPhone, or mac running Messages) will be included.

     

    So..more testing/poking around is needed, but I guess some progress is better than no progress.  I hadn't changed anything since my last attempt so I have no idea why it started working this far, but one thought comes to mind is that there's a fair chance that the dealer disconnected the battery while doing the work that needed doing since I think that's fairly standard procedure, so maybe that's needed to "reset" the uconnect? I don't know...

  • everydave42 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 25, 2012 4:06 PM (in response to Pfeifler)

    Ok, so I was able to play with this a little more. One thing that I have discovered is that I have to wait until the phonebook has finished downloading after each connection. If I try to initiate and SMS fuction before this is done, i'll get the "SMS not availalbe for this mobile device" message.  However, if I wait until after the phonebook download is done, then I can get to the SMS menu and attempt to send and recieve messages.

     

    However, any send I tried to do fails and anytime I try to read, it says there are no messages to read, even if I have a new one that's just come in while connecting.

  • stlbanker9 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 30, 2012 7:20 AM (in response to Pfeifler)

    I have a 2011 Chrysler 200 and new iPhone 5.  I have been able to get SIRI to work fine with Uconnect.  Here is my issue, Uconnect will not download my entire phonebook.  I had to get a new iPhone 5 yesterday.  When I got in the car and paired the new iPhone 5 with my Uconnect, it download the entire phone book.  Last night I noticed after installing my apps that Uconnect only had a portion on my phonebook downloaded.  Could there be an app interferring with the phonebook download?  if so, anythoughts on trouble shooting.  Also, I have music on phone, there was no music when i was able to get the entire phone book. Could this be the issue 

    iPhone 5, iOS 6, Uconnect
  • stlbanker9 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Sep 30, 2012 7:22 AM (in response to everydave42)

    I noticed you mentioned phonebook in your post and wondering if you had any thoughts on my issue below.  Thanks

     

    I have a 2011 Chrysler 200 and new iPhone 5.  I have been able to get SIRI to work fine with Uconnect.  Here is my issue, Uconnect will not download my entire phonebook.  I had to get a new iPhone 5 yesterday.  When I got in the car and paired the new iPhone 5 with my Uconnect, it download the entire phone book.  Last night I noticed after installing my apps that Uconnect only had a portion on my phonebook downloaded.  Could there be an app interferring with the phonebook download?  if so, anythoughts on trouble shooting.  Also, I have music on phone, there was no music when i was able to get the entire phone book. Could this be the issue

  • SS1342 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 7:17 AM (in response to Pfeifler)

    I have a 2012 Dodge Charger with uConnect and my 4s worked perfectly with it; however once I got the iPhone 5 earlier this week I have not been able to get my phone to pair with uConnect at all.  My phone is discovering uConnect, but uconnect is not finding my phone...

     

    Does anyone have any suggestions on how to get the two to pair so I can at least make calls?

  • everydave42 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 7:21 AM (in response to SS1342)

    I assume you're going through the standard uconnect pairing process, but how far do you get? All the way to where you told uconnect what the pairing password is and all that?

     

    The only thing that comes to mind to try would be to erase all paird phones from the uconnect and try again, maybe it's getting confused between your old phone and your new one, but I don't know why that should matter...but doesn't hurt to try.

  • SS1342 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 7:27 AM (in response to everydave42)

    Well when I first got the phone it took it about 10 minutes but it finally paired with the car, but when I got in the next morning it did not pair with the car automatically like my 4s used to, so I deleted all the phones and went through the process to re-pair my iPhone 5.  My iPhone 5 will find uconnect and uconnect will give me the password, but after about 2-3 minutes it will say phone not found check dodge.com for compatability.  This morning I deleted uconnect out of my phone and tried to start from scratch and the uconnect finally said pairing with phone please wait but after 15 minutes it still had not paired and my phone kept saying uconnect was turned off or out of range.  I wish I would have never deleted the phone in the first place, but regardless it was pairing correctly or automatically....

     

    So now I don't know what to do...

  • everydave42 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 7:37 AM (in response to SS1342)

    That's really odd, the only other thing that comes to mind would be to reset your iPhone 5 back to factory and try it then. Do you still have your 4s? Does it still work?

  • SS1342 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 7:39 AM (in response to everydave42)

    My 4s worked fine...I just sold it yesterday and it was still working fine...

     

    I should have just left the iPhone 5 as a device, but I deleted it because it wasn't pairing automatically.

     

    I don't know I would hate to have to reset my phone completely...I will play with it some more tonight...

  • stlbanker9 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 4, 2012 3:44 PM (in response to SS1342)

    I spend about 40 minutes on the phone with Apple support.  They do not know why my iPhone 5 will only sync 1/3 of my contacts with the uconnect phonebook.   I have not had any issues pairing my iphone 5 the 12 times that i have delete and re-paired trying to get the contacts to sync 100%.  Also, the phone pairs everytime in get into the car.   I have wiped phone and cannot get it to work.  Apple support informed my they have several calls about uconnect sync issues they are researching.   Good luck, I am frustrated.

  • filippelli74 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 1, 2012 4:47 PM (in response to stlbanker9)

    Any word on your issue? I have a 2013 jeep with Uconect and I can pair it just fine but it will not allow me to bring up Siri . Any ideas?

1 2 3 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.