Skip navigation

iPhone 5 Verizon LTE problem

28611 Views 101 Replies Latest reply: Jan 3, 2013 11:04 AM by LN1971 RSS
  • Pete boston Level 1 Level 1 (20 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 11, 2012 7:23 PM (in response to Tomcali)

    Sounds like you have a bum VZW store but a really good Apple store. The Apple store near me was terrible when I went there.

     

    My VZW store had no problem swapping my nano SIM when I told them the problems I was having.  Given you already swapped the phone, i would highly suggest a nano SIM next to rule that out.  I had really weird behavior until i swapped my SIM, now my primary problem is just low signal strength and poor performance across VZW's network.

  • Gonzox Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 11, 2012 7:24 PM (in response to Tomcali)

    I live in Syracuse as well and I have been experiencing the same issue. I have tried everything I can do without having to visit a store, but I guess I'll have to resort to doing so.

  • Pete boston Level 1 Level 1 (20 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 11, 2012 7:49 PM (in response to Tomcali)

    No real conclusion from the other thread yet. At this point I believe 75% of my problems are VZW's and the other 25% are Apple's.  VZW has very poor LTE signal strength even with non-iPhone 5 devices throughout MA and NYC from my testing, the other 25% is that the iPhone 5 seems to handle low signal strength LTE worse than the Galaxy S III.

  • modernistarchitect Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 11, 2012 7:53 PM (in response to Tomcali)

    Hey guys, I have this problem too, and not surprisingly, I also live in WNY. I live in Buffalo and work in Rochester, and I find that when I'm driving back and forth, LTE tends to hang when I switch from 3G to LTE and back again. Like most of you, I just turn airplane mode on and off and then it's good... until I switch networks again. I also sometimes experience the same thing when switching from WiFi to LTE. I'm on Verizon, so I'm guessing it's a problem with them.

     

    Let me know if anything changes or updates!

  • tcaputo Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 13, 2012 11:04 AM (in response to Tomcali)

    I travel all over the country and I live in Syracuse. I was in Orlando, Tampa, Sarasota FL at the beginning of the week and my Iphone 5 and had no LTE issues at all. Boston on Thursday and no problems there. Here in Syracuse same LTE problems you all have been experiencing. I would say its a network problem not the phone. If I do a hard reset it fixes the problem short term. Hope this helps.

  • Cooleyrobb Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 14, 2012 12:12 PM (in response to Tomcali)

    I'm having this problem to. I'm in Philadelphia. It seems that when you use the phone for over a minute and come back to LTE something weird happens. I can surf the web on some sites using LTE but if i go to the itunes app or the app store or try to facetime and send imessages, they wont send, Facetime wont work or the app stores won't connect.Putting the phone on airplane mode and then off everything works on LTE again. I replaced the phone but it also does the same thing. It only happens if you make a voice call. It seems like that's the only time.

  • modernistarchitect Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 14, 2012 7:20 PM (in response to Tomcali)

    Believe it or not, I think I might have figured something out. in Settings > General > Cellular > Roaming, there's a setting for International CDMA. Though the instruction below says to turn off when roaming internationally, I wonder if there's some setting that has an effect on the way that towers hand off the LTE to 3G signal and back again. I turned the setting to OFF, and my LTE to 3G switch seems to be much, much better. Might be worth a try to see if it works for all of you.

     

    /___sbsstatic___/migration-images/200/20020727-1.jpg

  • Pete boston Level 1 Level 1 (20 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 15, 2012 5:49 AM (in response to modernistarchitect)

    Thanks for the suggestion. I have only tried it for 5m so far, but no noticeable change yet. I am in a "fringe" [VZW "strong LTE"] location and my phone sat in "o" state for at least 2 or 3 minutes prior to going to 3G, and now is back to "o" again

  • johnsonrod27 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 15, 2012 10:46 AM (in response to Tomcali)

    same issues here 30 mins outside philly. airplane mode toggle works but is annoying, tried the international roaming thing..  well see what happens

  • Allenpf Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 15, 2012 6:36 PM (in response to Tomcali)

    Hello again,  Cooleyrobb above might be onto something.  I have tested his theory, that it occurs after a voice call, since I read his post and it appears accurate.  If you reset your data connection, it seems to work until you connect via a voice call.  After the voice call, the data connection looses the upload speed. I reported this to Verizon, who told me that my trouble ticket has been escalated and remains open (12 days now).

  • gdjsnyder Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 15, 2012 6:38 PM (in response to Tomcali)

    Count me in as another to have this issue. I'm in PA, but northeast of Philly. I notice a lot of replies are showing locations in the northeast, so I'm beginning to wonder if this is an Apple issue or a Verizon issue. This issue only just started effecting my phone last Wednesday, my first two weeks with the phone prior were without issue. The issue for me happens when I either end a call and connect to LTE or when I leave a WiFi network for LTE. The only thing that helps is either doing a hard reset or resetting network settings. Apple is sending me a replacement device, but I am not hopeful that it is hardware. I hope this gets fixed soon, as if I forget about this my battery drains really fast due to the weather widget trying to update and not having a connection.

1 2 3 4 ... 7 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (2)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.