Skip navigation

iphoto seems to be deleting old (several years old) images that hav the same name as new images being loaded. how can i fix this?

162 Views 5 Replies Latest reply: Oct 25, 2012 11:56 AM by paulrv RSS
paulrv Calculating status...
Currently Being Moderated
Oct 25, 2012 1:19 AM

I was browsing some old photos in iPhoto11 and started getting 'image not found' errors. After much investigation, rebuilding thumbnails and extracting photos using fatface iphoto library manager it seems that newer photos with the same name as very old photos (Canon camera naming scheme IMG_nnnn.jpg) have caused the old photos to be deleted? I thought iphoto handled this situation but it seems not.

 

I never got any error or warning messages on importing the newer photos. Naturally the old ones have been in there for years and were originally imported using older versions of iphoto.

 

As it happens I do have all these old photos stored elsewhere so its not a case of panicking but I could do with a solution going forwards.

 

Has anyone else encountered this (and of course if so how did you resolve it?)

 

TIA

 

Paul

iPhoto '11, OS X Mountain Lion (10.8.2)

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.