Skip navigation

Aperture

390 Views 11 Replies Latest reply: Nov 1, 2012 2:42 PM by léonie RSS
maxauisse Calculating status...
Currently Being Moderated
Oct 31, 2012 2:09 PM

Hi,

After the update Aperure 3.4.1 is completely changed and is not working properly anymore.

 

All the icons and the screen is grey and I cannot send the pictures by mail (Outllook Mac 2011) anymore.

 

Can you please help me?

 

thanks

Massimo

Aperture 3
  • Thomas Emmerich Level 4 Level 4 (3,470 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 31, 2012 2:19 PM (in response to maxauisse)

    The gray motif was added a few revisions back. You must have skipped over a few updates. This is by design.

     

    All sharing is now via a Share command. Right-click an image and select Share->Email. You need to setup the email share in Preferences first. I've heard of issues getting Outlook to work but that was with older versions of Aperture.

  • léonie Level 8 Level 8 (46,475 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 31, 2012 2:33 PM (in response to Thomas Emmerich)

    I've heard of issues getting Outlook to work but that was with older versions of Aperture.

    That is still not fixed, afaik -  Massimo will have to wait for the next bug fix and use Mail.app meanwhile.

  • Thomas Emmerich Level 4 Level 4 (3,470 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 31, 2012 8:53 PM (in response to maxauisse)

    There are other ways to get an Aperture image to an email. Not as convenient but doable.

     

    a) Open a new email message with Outlook. Drag and drop your images from the Aperture window to your email message.

     

    or

     

    b) Open a new email message with Outlook. Click the insert button for the message and in the resulting dialog left hand side scroll down to the Media section and choose Photos. In the top right hand section select Aperture and your photos will be selectable in the list below it. If your library is large it might take a few moments for Aperture's photos to appear.

     

    One caveat is the Aperture preview image will be used who's size is controlled in the Aperture Preferences.

  • Thomas Emmerich Level 4 Level 4 (3,470 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 31, 2012 9:45 PM (in response to maxauisse)

    Like Leonie says above, it's a bug related to Outlook so I don't think redownloading Aperture will fix anything. I don't use Outlook so I can't do any troubleshooting on my end.

     

    If you really want to re-download Aperture you need to delete it from the Application folder. Open the Mac App Store and click on the Purchased icon at the top to see all your Mac App Store apps. The status for Aperture should change to "Install". Clicking this will download the app and install it.

  • léonie Level 8 Level 8 (46,475 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 1, 2012 1:31 PM (in response to maxauisse)

    Downloading and installing Aperture again will not change the organisation of your Aperture library.

    So your projects and albums should stay the same. But anyway, it would be a good idea to check if your backup of your Aperture library is current and working.

  • Aye Es Oh Level 2 Level 2 (330 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 1, 2012 1:52 PM (in response to maxauisse)

    Looks like 3.4.2 is out, it says that it has a fix for an Outlook issue. Try upgrading to see if it works now.

  • léonie Level 8 Level 8 (46,475 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 1, 2012 2:42 PM (in response to maxauisse)

    Maasimo, the only way to get colored icons again is to patch the Aperture application - replace every tiff-file inside the package by a colored icon.You could retrieve them from the Aperture Trial package by opening the ressources folder inside. I cannort really recommend this; it is risky and you will have to do it over and over again, see:

    How to bring back the color: (for experienced users only)

    Re: Have today loaded the 3.3 up date on Aperture. After the up date the colour of the Menu Bar and all icons showing projects / albums etc are now grey. Any thoughts on how to reestablish the colours.

     

    There are many more threads on this. Browse a little.

     

    Regards

    Léonie

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.