Skip navigation

Aperture 3.4.2 update

572 Views 10 Replies Latest reply: Nov 12, 2012 3:04 PM by Aye Es Oh RSS
tomematthews Calculating status...
Currently Being Moderated
Nov 8, 2012 1:33 PM

Hi,

 

I've just updated my Aperture to 3.4.2 on a Macbook 13inch 2009 running OSX 10.8.2

 

It told me I needed to upgrade my library to work with the new version, then quit half way through the process. I'm now getting an error every time I start Aperture saying that I need to repair my library.

 

When I click repair, it goes most of the way through (sometimes right up to 99%) and then quits, and when I restart, the whole process starts again...

 

Any help would be appreciated!

 

Thanks

Aperture 3, OS X Mountain Lion (10.8.2)
  • Aye Es Oh Level 2 Level 2 (330 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 8, 2012 1:54 PM (in response to tomematthews)

    Any better results with a rebuild of your database? Hold down the "Command" and "Option" keys when starting up Aperture to reveal this option.

  • léonie Level 8 Level 8 (46,510 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2012 12:02 PM (in response to tomematthews)

    , it goes most of the way through (sometimes right up to 99%) and then quits,

    Quits? Do you get a crash log? Then post the first 50 lines of the crash report.

  • léonie Level 8 Level 8 (46,510 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 10, 2012 12:18 PM (in response to tomematthews)

    Somewhere in the crashlog must be a part:

    Thread 14 -...

    Please post the complete thread 14 as well ...

  • léonie Level 8 Level 8 (46,510 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 11, 2012 8:17 AM (in response to tomematthews)

    That thread 14 must be from a different crash log, the names of the threads do not match, but never mind.

     

    The first part you posted looks suspiciously like the problem many posters had, when Aperture 3.4. first has been released. Did you upgrade to Aperture 3.4. from an early Aperture 3 version?

    Then you need to reinstall from your original installation media, see:

    Aperture 3.4: May quit unexpectedly on launch after updating

  • léonie Level 8 Level 8 (46,510 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 11, 2012 9:43 AM (in response to tomematthews)

    You are welcome. I am glad it worked for you.

     

    My suspicion is, that you upgraded from an Aperture version that uses an incompatible "Account Configuration Plug-in", and when Aperture tries to set up Facebook account data, Aperture crashes. Reinstalling from an earlier version or completely new installs the correct plug-in, a similar crash is here:

     

    Version 3.4.2 aperture wont open just crashes, Version 3.4.2 aperture wont open just crashes

     

    Regards

    Léonie

     

    @ Aye Es Oh  : This is probably another case like the one you mentioned in your earlier post! It is still going on. I hoped the 3.4.2 release would fix this.

  • Aye Es Oh Level 2 Level 2 (330 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 12, 2012 3:04 PM (in response to léonie)

    Yes, strange that it's got a different message, and that it happened at 99%. Hopefully the new update fixes it if it happens to someone else.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.