Skip navigation

No SMTP Authentication for Thunderbird or Outlook?

7659 Views 16 Replies Latest reply: Nov 19, 2012 7:29 AM by MrHoffman RSS
  • jpawelchak Level 1 Level 1 (0 points)

    Followed you command and getting the following

     

    server:~ admin$ sudo postconf -e "smtpdhelorestrictions = permitsaslauthenticated permit_mynetworks rejectinvalid_helohostname rejectnon_fqdn_helohostname"

    Password:

    server:~ admin$ sudo postfix reload

    /usr/sbin/postconf: warning: /etc/postfix/main.cf: unused parameter: smtpdhelorestrictions=permitsaslauthenticated permit_mynetworks rejectinvalid_helohostname rejectnon_fqdn_helohostname

    postfix/postfix-script: refreshing the Postfix mail system

    server:~ admin$

  • MrHoffman Level 6 Level 6 (11,720 points)

    The forum software formatting implementation has corrupted various older postings, particularly when there are embedded underscores in the older postings.  And embedded underscores are common with Postfix syntax.

     

    I can't tell what you're entering there (reliably) and you haven't stated what problem(s) you're trying to solve, and what I do see posted is incorrect syntax.  Your entered command was missing some of the necessary underscores, and didn't do what you wanted, and triggered that diagnostic to try to tell you about the error.

     

    There's a somewhat-similar newer posting in this thread that looks to have correct formatting.

     

    Also check the Postfix documentation, as it's pretty good, and it's quite detailed, there are good overviews of common operations, and it doesn't have the underscore-formatting glitch.  In particular, see here and here for general syntax details and for specific spam-related settings akin to the HELO restrictions.

     

    ps: In general, please start your own thread with your question and your OS X Server version, and refer back here with a link.  You can't manage a thread you don't start, and we can also see if the forum formatting software also processes the underscores correctly in a new posting, too.  AFAIK, it should.  It was just the ported / converted / imported postings that got underscore-stomped.

1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.