2 Replies Latest reply: Nov 27, 2012 11:40 AM by Grant Bennet-Alder
asbissonnett Level 1 Level 1 (5 points)

Hey everyone,

I have a Mac Pro Mid 2010 2x2.66 GHz 6-core (12core) Mac Pro with OSX 10.7.5. I currently have 6gb 1333 MHz DDR3 ECC ram installed.

 

I ordered 16gb (2x8gb sticks) of RAM from newegg, specifically, 2 sticks of this ram:

Kingston 8GB DDR3 1333 ECC Registered Memory for Apple

 

I popped it in yesterday and when I try to start up, the LED light just flashes and the screen acts as if nothing the computer hasn't been turned on. It does not beep or make any startup sounds either.

 

As far as I can tell this memory is in spec. It is "Registered", could this be a potential problem? I have tried various configurations of which slots to put the ram in. The only thing I haven't tried is putting the 2x8gb sticks in by themselves to see if it might be a capacity or mixing of ram issue.

 

Does anyone have experience with this or know where I might be going wrong?

  • 1. Re: Mac Pro not starting after new RAM install.
    The hatter Level 9 Level 9 (58,880 points)

    What you have not done is actually... what I would have done first to start with!

    To make sure it works and works alone.

     

    Mixing is suppose to work now, better, but as OWC found earlier, mix and match requires DIMMs that will.

     

    There is more in depth on MacRumors about ranking, Registered and much more about using 3rd party and what to look for and does or does not work. Which is nice, they try and tend to keep everything in one place, one thread, easy to find and read.

     

    And Newegg price isn't really different than say buying from MacSales.

  • 2. Re: Mac Pro not starting after new RAM install.
    Grant Bennet-Alder Level 8 Level 8 (49,255 points)

    And Newegg price isn't really different than say buying from MacSales.

    ... and MacSales sends it to you with a "guaranteed to work in your Mac, or your money back" warranty. (No restocking fee