Skip navigation

Final Cut Pro X 10.0.6 Magic Bullet Looks problems

6237 Views 18 Replies Latest reply: Mar 15, 2013 11:28 PM by Thabo Da Husky RSS
1 2 Previous Next
FireChest Calculating status...
Currently Being Moderated
Oct 29, 2012 11:39 PM

Hi,

 

I have a very strange thing happen to me. I am in the middle of editing a project using Final Cut Pro X. I use the latest version of Magic Bullet Looks to grade all my clips. I decided to update my Final Cut Pro X 10.0.5 to 10.0.6 because i thought it had some good new features. However when i loaded up my project i noticed a strange thing happen. Some of my clips (All in a compund clip) have flashes of blue or pink lights lasting only 1 frame this is very occasionally. Its only a few that have it and i can't understand what wrong with it. I looked on the Magic Bullet website before downloading FCPX 10.0.6 and they said they had worked with Apple so that MBL would work with the new version. I just can't understand it. I wondered if any one else had this problem when updating and if so how they fixed it. Any advice from other people on fixing this issue would be appreciated.

 

Thanks

 

EXAMPLES:

 

First its like this:

 

Screen shot 2012-10-30 at 5.30.08 PM.pngThen for one frame only its like this:

 

Screen shot 2012-10-30 at 5.30.17 PM.png

Another Example:

Screen shot 2012-10-30 at 5.32.25 PM.png

Final Cut Pro X
  • Tony Gay Level 4 Level 4 (1,625 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 29, 2012 11:45 PM (in response to FireChest)

    Worth checking here prior to upgrading, this is a known issue with MBL's.

     

    https://discussions.apple.com/message/20151907#20151907

     

    https://discussions.apple.com/message/20151912#20151912

  • Kristin Dalton Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 14, 2012 2:04 PM (in response to FireChest)

    I'm having the same problem. I've contacted Red Giant and they know about the issue. But so far there is no fix. I was thinking of going back to 10.0.5, but I'm not sure if my projects will work as they have all been updated to work with 10.0.6. Anyone know if that will work?

  • Tom Wolsky Level 10 Level 10 (104,615 points)

    Do you have a copy if 10.0.5?  In your events and projects folders there should folders called Old Versions that will open in the previous version.

  • Skyking Level 2 Level 2 (440 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 10:10 AM (in response to FireChest)

    I am having the same issue but only after the clip(s) or project is rendered. I am getting the same flashes but mine are more cyan/magenta and only one frame each time. I have also written Red Giant and submitted a ticket. I'm sure over time they will solve this issue but it seems to be a rendering issue with Looks. No other looks plug in has this issue.

     

    James

  • HeatherEve Calculating status...

    I am still unable to use Magic Bullet Looks and see no update from Red Giant regarding when we can see a resolution to this issue- has anyone else heard an update?

  • Skyking Level 2 Level 2 (440 points)

    Yes, I had a reply to my Support Ticket I entered:

     

    Red Giant replied as follows:

    I apologize for the delay in getting back to you- we are a little behind in support due to server issues and the recent holiday. While we are working with Apple for a resolution to this issue, as it stems from significant changes made by Apple in the latest PCP update- 10.0.06. Unfortunately, it is not yet known when an update will be released to fix this issue, however we are currently working with Apple to resolve this as the update needs to come from them. Once it is available, it will be released as an update through the Apple store.

     

    Some testing has shown that re-rendering occasionally skips the inverted frame, though this is not consistant. If it is possible to roll back to 10.0.5, that would be the best work-around currently. We are as anxious as you to get this render issue sorted, but are also subject to Apple's timeline.

     

    Thank you for your patience in this matter.

     

    I'm in the same boat. In fact I am working on a project and had to delete all the Bullet Looks and use other grading plugins but non work as good as Magic Bullet Looks.

     

    Hope this helps.

     

    Sky

  • HeatherEve Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 29, 2012 6:10 PM (in response to Skyking)

    Thanks for sharing that.  Fingers crossed it will be fixed sooner rather than later

  • Skyking Level 2 Level 2 (440 points)

    Well 10.0.7 is out and indicated bug fixes but it is apparent that Magic Bullet Looks is not in those bug fixes. I did some testng today and I'm still getting the extra weird frames inseted. Hopefully in the next update this wll be fixed.

     

    Sky....

  • RJBob Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Dec 11, 2012 6:06 AM (in response to FireChest)

    I have been wrestling with this same issue – however, it has nothing to do with Magic Bullet Looks specifically. I do not own MBL, but I often have the one frame color flashes (green and magenta). Occassionally the affected frame will also be turned upside down. It usually occurs on timeline clips to which I've applied Nattress Levels and Curves or Irudis Tonalizer/VFX Pro. Usually I can fix it by deleting and then reapplying the effects. Usually. But just yesterday I had a pink flash while previewing a clip in the event browser - no effects applied at all! I hope Apple is on this because it's making my life miserable. (When I upgraded to 10.0.6, I was ignorant of the "best practice" advice that they give: Save your current version of FCPX in addition to your media backups so you can fall back when this happens. http://support.apple.com/kb/HT5550)

    MacBook Pro with Retina display, OS X Mountain Lion (10.8.1), 2.6 GHz i7, 16GB 1600 MHz DDR3
  • alexgrainger Level 1 Level 1 (30 points)
    Currently Being Moderated
    Dec 16, 2012 11:49 AM (in response to RJBob)

    I am also getting this in FCPX 10.0.7 (as well as previously 10.0.6). This is happening with both MBL and Lock and Load X.

  • grnfoot Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 23, 2013 8:52 PM (in response to RJBob)

    Fix for green frames. 

        I too have Sporadic corrupted frames with each render attempt.  Inverted green frames in my case when rendering effects like NeatVideo's Noise, or Ripple Training's RT Color Balance.

       By removing the file " AlphaBlendMode.plugin " from the Quartz Composer Patches folder located at the root level of my hard drive ( Drive/Library/Graphics/Quartz Composer Patches ),  I no longer have this problem.

       

        I'm not sure which program originally installed this plug-in but the get info is:

    kind       plug in

    size       193,185 bytes

    date       2010-11-16

    version 1.0

     

     

    MBP 17 model 8,3

    GPU - AMD HD 6750M with 1gig ram

    2.2 i7

    16GB Ram

    750GB HD

  • Grapevine Graphics Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jan 24, 2013 8:53 AM (in response to grnfoot)

    grnfoot wrote:

     

    Fix for green frames. 

        I too have Sporadic corrupted frames with each render attempt.  Inverted green frames in my case when rendering effects like NeatVideo's Noise, or Ripple Training's RT Color Balance.

       By removing the file " AlphaBlendMode.plugin " from the Quartz Composer Patches folder located at the root level of my hard drive ( Drive/Library/Graphics/Quartz Composer Patches ),  I no longer have this problem.

       

        I'm not sure which program originally installed this plug-in but the get info is:

    kind       plug in

    size       193,185 bytes

    date       2010-11-16

    version 1.0

     

     

    MBP 17 model 8,3

    GPU - AMD HD 6750M with 1gig ram

    2.2 i7

    16GB Ram

    750GB HD

     

    REALLY?

     

    I'm gonna try this tonight!

     

    Jb

  • Grapevine Graphics Level 1 Level 1 (15 points)

    AlphaBlendMode.plugin was not found found on my Mountain Lion system and the folder is in the HD/Sysytem/Library/Graphics/Quartz Composer Patches

     

    Yup, so...

     

    hear we are, waiting for an update.

     

    ARGH!

1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.