Skip navigation
This discussion is archived

Tell me about your 10.4.6 problems

2028 Views 29 Replies Latest reply: Apr 10, 2006 5:46 AM by Vipir RSS
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 7, 2006 12:32 PM (in response to Vipir)
    Yes talking with support like that isn't always great. Might want to check a local usergroup and see if they can get you in contact with the local Adobe representative.

    http://www.apple.com/usergroups/

    Back when I was a member of a usergroup, we had a very nice member of Adobe we could speak to on occasion when we needed to ask questions.
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 7, 2006 1:49 PM (in response to Vipir)
    Vipir,
    Your issues with Adobe are not limited to 10.4.6. An interesting two paragraph anonymous report from Macintouch below Todd Novak and Henry Bonath:

    http://www.macintouch.com/readerreports/macosx1046/index.html#apr07

    "There have been reports, from Geordie Korper from Group Logic and others, claiming that Adobe Photoshop CS2 (Version 9.0) will crash occurs when using Mac OS X 10.4.6 when saving to an AFP server such as Mac OS X Server, Microsoft Services for Macintosh (SFM) or ExtremeZ-IP.
    I have been running Mac OS X 10.4.6 for weeks (I have access to developer seeds), have opened and saved Photoshop CS2 documents from a Mac OS X Server system numerous times, and have never had Photoshop crash. So it's not a problem endemic to all installations of 10.4.6.

    My experience with Adobe applications is that they have never been reliable when opening and saving documents from and to a server. While not often crashing the application, I've seen numerous instances where working with an Adobe document stored on a server had irreparably corrupted the document. This problem dates back several years, even back prior to Mac OS X. My advice to all my users has always been to copy any Adobe documents to their local workstation before attempting to work with the document, then copy it back to the server for storage."

    So as you see, you just happened to have stumbled upon this random behavior that others have seen in earlier versions of Adobe and Mac OS. Just took you longer.
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
  • Sloah G Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 7, 2006 2:08 PM (in response to Vipir)
    I have been using Adobe CS2 on my G5 2.3g dual core tower for almost 6 months without any problems... After i installed the 10.4.6 update ALL my adobe products stoped working (even acrobat). They try to load and then die durring or after the startup/loading screen.

    So i called apple and as usaul they told me it was an adobe problem, but that i could try re-installing the os X base system and rolling back. I did this... still no adobe then i called adobe and they also said re-install (which i had already tried) so i did that again and still no adobe.

    I am a Graphic Designer for web and print so 80% of what i do uses CS2, if they dont work then i cant work and then i cant eat or pay my rent! Does anyone know what is up with this apple update?

    g5 ppc dual core   Mac OS X (10.4.5)  
    g5 ppc dual core, Mac OS X (10.4.5)
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 7, 2006 3:02 PM (in response to Sloah G)
    Welcome to Apple Discussions!
    Nothing is wrong with Apple's update per se. Adobe's software is just unreliable in certain instances when saving to network drives. I would have Adobe look into this. In the meantime save your files locally and then transferring the files with the Finder. Leave those network drives disconnected while using the Adobe apps.
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
  • James Dempsey Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 8, 2006 8:10 AM (in response to a brody)
    OK a brody, you've obviously been drinking the Kool-Aid too long. Your viamet defence of Apple is noted and appreciated... now kindly shut the heck up and let someone else try to help everyone - because you aren't.

    It IS Apple's update that has caused this mess - and EVERYONE knows it. Adobe's apps have NEVER caused a crash 100% of the time when saving to a server, and we're all quite tired of hearing you refer to one or two articles on Macintouch as a reference. Everyone here has stated several times that all was working fine until the 10.4.6 update. It's not like anyone updated their Adobe software. Yet you continue to blame Adobe? I did a clean install of 10.4 then an immediate combo update to 10.4.6, THEN installed Adobe CS2. These were fresh installs, not archive and installs - and no other apps at all.

    THE PROBLEM IS MOST DECIDEDLY APPLE'S!

    Again, we all appreciate you trying, but you simply don't understand the problem, nor do you have a solution. The only reason for you to be in this discussion at this point is to pad your post count.
    G5 2ghz X2 (Rev. B), G4 1ghz X2, iBook 500mhz, Mac OS X (10.4.6)
  • JusWannaGroove Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 8, 2006 8:27 AM (in response to Vipir)
    All,

    I have seen others bring up this issue in other post. And trust me this did not happen until updating to 10.4.6. Most graphics do not render properly. This is most prevalent in Safari (The app I probably use the most). Images in most every web page (my bank, amazon, even apple.com) show up extreamly scewed with colors pixelated. Or, they simply don't show up at all (I get the little question mark placeholder). Even images and video that are local to my machine do the exact same thing. If I open an image that I had well before installing the update in preview it may be garbled on the screen. At this point browsing the web and doing my day to day task have become extreamly fustrating. I have to reload a page multiple time and maybe all of the images will show up okay.

    I am not here to b!tch. I am just looking for a solution. If I could roll back to 10.4.5 I would. If anyone has any suggestions please respond. The webpage that I am typing this message in has all of the apple site menu stuff at the top garbled.

    Thanks in advance,
    DualCore 2, Mac OS X (10.4.6)
  • PBSi Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 8, 2006 11:11 AM (in response to Vipir)
    Well, I for one am having problems with 10.4.6 logging me out automatically after about an hour of no activity. The only change I have ever made to this machine was to replace the video card with an ATI RADEON X800XT card. I don't know if the card is the source of the problem or what, but this is very annoying.
    PowerMac G5 1.6, Mac OS X (10.4.6)
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 8, 2006 12:52 PM (in response to JusWannaGroove)
    JusWannaGroove,
    Welcome to Apple Discussions!
    If the solutions in this thread don't apply to you, please click on the Post New Topic at the beginning of the board:

    http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=752&start=0

    First off, you'll get a wider audience who may be able to solve your problem.
    Secondly, responses to you won't confuse the original poster with solutions that don't apply to them. And thirdly, you'll know for certain whether or not a response applies to you.

    Garbled images can be anything from bad graphics card drivers to corrupted graphics card drivers, to poor internet connectivity. In order to isolate this problem several steps will be needed to take, and it would confuse someone else on this thread.
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 8, 2006 12:59 PM (in response to PBSi)
    Welcome to Apple Discussions PBSi
    If the solutions in this thread don't apply to you, please click on the Post New Topic at the beginning of the board:

    http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=752&start=0

    First off, you'll get a wider audience who may be able to solve your problem.
    Secondly, responses to you won't confuse the original poster with solutions that don't apply to them. And thirdly, you'll know for certain whether or not a response applies to you.

    Automatic system logout can be caused by bad preferences, cache, permissions, or directory. Automatic dialup connection lost can be caused by line noise, bad telephone lines, damaged modems, the wrong modem script, or problems on the internet connection server's end. When you said logging out after an hour of inactivity, please be more specific in the new thread whether it is the system logging out, or just your internet connection?
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
  • a brody Level 9 Level 9 (62,025 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 10, 2006 4:46 AM (in response to Vipir)
    Vipir,
    Might be best if you start another thread more clearly entitled with your specific problem than saying "Tell me about your 10.4.6 problems." It only attracts people with varying problems and makes it really hard for those of us trying to help to answer the questions for each person in the thread.

    I.e. if you are getting "After 10.4.6, all applications unexpectedly quit"
    Make that your title. If you are getting "After 10.4.6, gray screen"

    etc... that way, immediately we'll be trying to treat the right symptom.
    iMac G5-1.8 (1st Gen), Powerbook G4 17" 3rd Gen 1.5 Ghz, iMac G4 w/OS 9, Mac OS X (10.4.6), EyeTV 200, Olympus C-700, Epson P-R220, iSight, Airport Extreme, 5th Gen iPod
1 2 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.