Skip navigation

CoreMediaIO DAL Plug-In Sample

1395 Views 9 Replies Latest reply: Jan 27, 2013 8:18 AM by GioCo86 RSS
Miss.Hollywood Level 1 Level 1 (0 points)
Currently Being Moderated
Jan 4, 2013 12:27 PM

Has anyone had any success getting the CoreMediaIO DAL plug-in sample camera driver to work on 10.7.4?

 

I have the following results:

 

1.  Installed the prebuilt "Debug" components.

 

2. Photo Booth opens normally and Console shows that the DAL plug-in was loaded and is working correctly.

 

3. iMovie '11 opens normally, but no longer can detect the built-in FaceTime camera or the camera exposed by the DAL plug-in.

 

4. Quartz Composer sees only the Built-In camera.

 

5. Flash Media Live Encoder sees only the built-in camera and older VDIG components.

 

I'll take any tips here:  if I can find one client application that can access the sample DAL driver I should be good to go.  Help me Obi-wan, you're my only hope.

 

 

REFERENCED:

http://developer.apple.com/library/mac/#samplecode/CoreMediaIO/Introduction/Intr o.html

MacBook Pro, Mac OS X (10.7.5)
  • GioCo86 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 10, 2013 9:40 AM (in response to Miss.Hollywood)

    Can you explain me how did you run the DAL plug-in? I Installed the prebuilt "Debug" components, but I can't find one client application that can access the sample DAL driver. What should I do? I need to change the source code?

     

    Please help me!! I need it for a university exam

  • GioCo86 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 14, 2013 4:14 AM (in response to Miss.Hollywood)

    I set the quarantine bit with this commands,

    In Terminal:

     

    xattr -d com.apple.quarantine Sample-Debug.tar.gz

    xattr -d com.apple.quarantine Sample-Release.tar.gz

     

     

    but I still can't access DAL plugin-is with any client application, even with AVRecorder. I work with Mac OS 10.8.2, could this be a problem? Can you access DAL plug-in now?

    Thanks for your support.

  • GioCo86 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 16, 2013 9:19 AM (in response to Miss.Hollywood)

    I did the following steps:

     

    • I downloaded the example;
    • I set quarantine bit for Sample-Debug and Sample-Release archives;
    • I installed Sample-Debug.tar.gz with the command sudo darwinup install {path to CoreMediaIO folder}/Prebuilts/Sample-Debug.tar.gz;
    • I fixed the kext's permissions with commands

                                  sudo chmod -R 755 name.kext

                                  sudo chown -R root:wheel name.kext

    • I rebooted the system.

     

    Did I forget some steps? I tried with Skype 6.0.59.2968, AVRecorder, IMovie, PhotoBoot but I can't access the DAL-Plugin :'(

    MacBook Pro, OS X Mountain Lion (10.8.2)
  • GioCo86 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Jan 27, 2013 8:18 AM (in response to GioCo86)

    I discovered that, after I installed DAL-plugin, I can access it only if I started AVRecorder and select DAL-Plugin as an input device. After i did this, I can access it with Skype or PhotoBoot, too.

    But, after a reboot, the system starts only after 3-4 attempts and I can not access the plugin, even with AVRecorder.

    Do you have any idea what could be the solution to these problems?

     

    Thanks!

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.