Skip navigation

iOS 6 Wi-Fi Issue (Campus Captive Portal)

17899 Views 37 Replies Latest reply: May 11, 2013 3:04 PM by Jetmek.007 RSS
  • Shanon.Roberts Level 1 Level 1 (5 points)
    Currently Being Moderated
    Oct 10, 2012 12:25 AM (in response to egemendemirel)

    Did you happen to have a Backup before changing to IOS6 ?

     

    Otherwise, i'd be interesting to know how to roll back to IOS5 since the jail-breaking option isnt quite a choice at this point, and not something i'm wanting to venture down either

  • ZachinChicago Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Oct 30, 2012 4:03 PM (in response to Videogreg)

    I have a similar problem connecting to a WIFI network with a splash page. The splash page never comes up. Turning off cellular data does not work for me.

  • Ric Getter Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 9, 2012 10:37 PM (in response to egemendemirel)

    I work at a college with an Aruba captive portal system. Multiple access points with a single SSID. It's a single login screen that will normally be followed by the originally requested URL. Now with iOS 6, of course, it goes to Apple's infamous "Success" page - when it works. However, if I've been connected to my home wireless system (a password protected AirPort) the only way my WiFi iPad (3rd gen) will connect is if I power-cycle It or do a network reset. It seems like the device is not aware of the wireless connection (no wireless icon) unless it can find Apple's page.

     

    Another interesting feature: the Aruba system is designed to drop a connection after a period of inactivity. iOS 6 seems to break this, too.  My iPad will usually remain connected after a few hours in sleep mode even if I move and change APs. Great for me but not great for our IP pool. We can have 15-20K students on site during the day.

     

    Would like to see a fix but our help desk reports that the reboot works for most people. Aruba does seem to have an add-on called Amigopod that forces iOS and Lion to bypass the built-in captive network assistant but our network people haven't shown a lot of interest in patching a system that has proven to be a bit flakey at times already. And there's no word on their site that this helps with the Success page issue in the new iOS.

     

    Would love to hear of any better work-arounds.

  • Joachim Hettich Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Nov 12, 2012 7:40 PM (in response to Ric Getter)

    I'm not on a campus but have been having the same problem with captive portals.  A network reset or power cycle works but has to be repeated each time I wish to log in.  Today I downloaded Chrome and logged in via that - this worked at 3 seperate locations.  [Chrome also seems to be somewhat faster than Safari - this is totally subjective and I haven't actually tested it.  Off topic.]

     

    If this works for others as a workaround it's not only far less hassle than a power cycle or network reset but may also provide a much greater incentive for Apple to address this issue - especially if the tech journalists become interested.

  • Äppler Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 13, 2012 12:15 AM (in response to egemendemirel)

    I had the same Problems with my company's Wlan login. We are using a "two-phase" login with an unauthorized certificate. With IOS 6 my iPhoe failed to login.

    To get a workaround, I wrote a little App (called Wlan Aid) which simulates the Auto-Login feature. With the App it is possible to register a list of wireless network SSIDs with iOS Captive Network Support, thereby assuming responsibility for authenticating with those networks.

    Typically when a user joins a captive network, Captive Network Support provides a web sheet that allows the user to authenticate with the network. Wlan Aid registers the SSID of the captive network, however, the web sheet is suppressed, and the user can complete authentication in Safari. Perhaps this helps.

  • agj3.1 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Nov 13, 2012 11:14 PM (in response to egemendemirel)

    This is what worked for me

    https://discussions.apple.com/message/20279540#20279540

     

    good luck

  • Ric Getter Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 8:04 AM (in response to egemendemirel)

    It looks like the 6.1 update cleared this up for us. Hooray!!

  • Jetmek.007 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 11, 2013 3:04 PM (in response to egemendemirel)

    I have had this problem on my IPad II sv 6.1.3 (Web portal page does not automatically pop-up) when trying to connect at some hotels and hot-spots, therefore being unable to surf the Internet.

    An easy solution I have used is, go to the wifi tab in settings and select the arrow at the far right of the network you wish to connect.  Make a note of the router IP address shown ex. (172.19.248.1).  Open your browser and type the noted IP address into the address bar.  Enter and this will open the portal page of the network you wish to connect, accept terms and/or billing requests and begin surfing!

1 2 3 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.