Skip navigation

3G Issue IOS 6.1 - Iphone 5

112057 Views 386 Replies Latest reply: Dec 30, 2013 6:53 PM by xfajegalutanx RSS Branched to a new discussion.
  • maxxworld Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 4:50 AM (in response to nath.02.28)

    +1

    The same problem. EDGE is OK, no anu problems with connections and data recieving, but 3G is unstable very musch, very difficult to surf. In comparison, I have another phone ASUS from the same carier and it is working great, but NOT IPHONE 5!!!!

  • edryzmed Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 5:19 AM (in response to nath.02.28)

    This works for me..

    1. Go to Settings -> Carrier and disable the 'Automatic' feature. Then wait a few seconds and select your carrier.
    2. Sometimes after choosing your network manually it will already have 3G again.
    3. Enable the "Airplane Mode"
    4. Disable the "Airplane Mode"
    5. By this time 3G should appear already.
    6. Go back and Change AUTOMATIC carrier
    7. 3G appear normally after network appears.
    8. Test reboot several times to make sure.

    Hope it works for everyone else, I have 3 iPhone 5 here (all 3 updated to ios 6.1 one after another via itunes full restore not update only, apple please take note) on the same network but only 1 got this problem and the  other 2 seems better than before.. Dont know what is happening.. ?!!

  • riveco Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 5:27 AM (in response to nath.02.28)

    Same problem in Spain (Movistar).

    BigRed77's workaround doesn't work for me.

    Apple, please help!

  • ey96 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 6:10 AM (in response to nath.02.28)

    I'm using LTE here in S'pore. After update, my iphone 5 no longer surf at LTE speed. More like 'edge' speed even though the signal shows 'LTE'. Intermittently it speeds up, but most of the time, it is slow... Regretted updating..

  • edryzmed Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 6:38 AM (in response to maxxworld)

    I found out what is the cause of the no 3G signal..mits because you off the 3g data, the nxt time you try on it back its just maintain at edge.. So have to the carrier automatic-manual workaround to get 3G back again.. apple please do something.. **** lazy to do the workaround everytime..

  • ikihean Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 8:07 AM (in response to nath.02.28)

    I fixed the problem adding manually the APN of my carrier: Settings > General > Cellular > Cellular Data Network

     

    It works for me in automatic and manual mode. My carrier is Movilnet from Venezuela

  • VaDiK_Ekb Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 12:42 PM (in response to nath.02.28)

    Same Problem in Russia. With different operators...With every iphone 5 in the house. Very disappointing update. There is anyway to turn back on 6.0.2?

  • Khalid77 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 2:02 PM (in response to nath.02.28)

    Same problem here in Saudi Arabia. 3G signal became very weak and intermittent. Most of the time it is E

    Carrier is STC

    Regret to update

  • Khalid77 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 1, 2013 2:16 PM (in response to nath.02.28)

    Apple don't read your complains here !!

     

    Every body should complain to Apple on this link

     

    http://www.apple.com/feedback/iphone.html

  • Sumeet Gandhi Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 1:39 AM (in response to Khalid77)

    Same here, i updated to 6.1 and signal bars are crying. battery drain is another issue. This version really *****. I dont even have the option to turn off the 3g looks like its turn on by default and we can not turn it off. I am not even using the LTE.

  • shadow Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 2:16 AM (in response to Khalid77)

    I think you are correct but still there are Apple employee who should forward this thread since so many are asking for the problem but you are right people should also send a complain to the feedback page.

    thanks for sharing.

  • appleforever_21 Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 2:20 AM (in response to BigRed77)

    This solutions works for me too. Thank you!

  • Kylesxm Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 4:58 AM (in response to nath.02.28)

    Hi Everyone!

    If you've tried BigRed77's fix with no results you may be, like me, in a country where instead of seeing 'carrier' in settings, you see 'cellular'.(Caribbean and S. America) ....here's the fix:

     

    1. Go to settings>cellular

    2. turn OFF these 3 functions: cellular data, Enable 3G and data Roaming

    3. Now you will see magically appear at the bottom 'Cellualr Data Network' - choose this

    4. Type in the APN address from your local provider (something like internet.XXXXX.XX) Just call them if you don't know!

    5. Go back, switch ON cellular Data - Edge should appear

    6. Switch ON Enable 3G - wait 10 - 15 seconds - 3G should appear

     

    Voila!

     

    (Note: switching on, off these 3 functions will alternate you between 'E' and 3G

     

    Good luck!

     

    Kylesxm

  • Sumeet Gandhi Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 5:11 AM (in response to Kylesxm)

    i do see the carrier in settings.. the issue is that i dont see the option of 3G in the settings - general - cellular page. instead i see option of LTE.

     

    I need to disable the 3g somehow. Please tell me how to go about it.

  • aelakkad Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 2, 2013 10:07 AM (in response to nath.02.28)

    I have same problem, as 3G drops every few minutes and come back - changing between edge and 3G all the time specially during calls which effect on call quality.

     

    I wish apple can find an immidate solution for this issue...

1 ... 3 4 5 6 7 ... 26 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (16)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.