Skip navigation

Particles pixelated on render in Motion 5

190 Views 1 Reply Latest reply: Feb 8, 2013 3:17 PM by fox_m RSS
aliastephen Calculating status...
Currently Being Moderated
Feb 8, 2013 9:28 AM

I have a few particle generators going on in this video. One of them is Crazy Weightless Sparks. The rest are fine, but that one looks very pixelated upon export. It looked fine in the preview, although my computer has difficulty viewing that part in Motion. The resolution is 1080p. I do switch the resolution to quarter while I'm working but I switched it back before rendering. Anyone have any idea why this is happening?

Mac OS X (10.6.8)
  • fox_m Level 4 Level 4 (3,340 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 8, 2013 3:17 PM (in response to aliastephen)

    If you're exporting as PR4444 (which is default) - premultiply alpha should be set, otherwise, you can have that option turned off. Setting render quality to Best also helps. Both of those options can be accessed in the Export dialog under the Render tab (as well as most other options that override canvas settings.)

     

    ... other than that, I don't know why the export should be pixelating.

     

    crazyweightless.jpg

    [screenshot from exported PR4444, premultiply alpha, best quality -- with a few

    added emitter alterations for clarity.]

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.