Skip navigation

USB Issue

162 Views 2 Replies Latest reply: Feb 9, 2013 5:35 PM by eGrafx RSS
eGrafx Calculating status...
Currently Being Moderated
Feb 9, 2013 2:03 PM

I have an early 2008 Mac Pro running 10.8.2 wuth 4GB RAM. The lower USB in the front is not working. If I plug in my iPhone nothing happens. If I plug in my portable USB drive, it (the drive lights) lights up for a few seconds but then goes dark and it never mounts. Both devices work fine in the upper port. I've shut down and restarted with all other devices disonnected. I've reset the PRAM. I've run Disk Utility and mades sure all updates are installed. Under System Report the USB Device Tree shows 5 USB devices. Would appreciated any suggestions.

G5, Mac OS X (10.5.8), G5
  • Grant Bennet-Alder Level 8 Level 8 (48,110 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 9, 2013 5:29 PM (in response to eGrafx)

    That sounds to me like that USB port has been physically damaged.

     

    Good thing you have others, and can also use a powered USB Hub.

    Mac Pro (Early 2009), Mac OS X (10.6.8), & Server, PPC, & AppleTalk Printers

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.