Skip navigation

airport firmware 7.6.3

59433 Views 215 Replies Latest reply: Nov 15, 2013 7:53 AM by Michael3898 RSS
  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 3:57 PM (in response to John Blue)

    Also if the utility shows the correct version then the Airport should have the correct version as well. I am guessing it restarted itself after the upload from your device, yes? The utility looks at the Airpprt and reports what it sees on there.

    Hope this has it all worked out for you.

  • John Blue Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:12 PM (in response to It_caveman)

    Thanks for your help.

    1. Earlier today I got a message on my desktop that there was a firmware update for my AirPort Extreme. I had version 7.6.1 and it was working fine. I downloaded the update to 7.6.3 and it took a couple of minutes after the download for the AE to update itself (I got the yellow light for a while, then the green light). At this point I had no WiFi.
    2. I finally figured out how to revert to 7.6.1 on my laptop (OS 10.6.8), but the same procedure would not let me revert on my desktop (OS 10.5.8). When I successfully reverted to 7.6.1 on my laptop, I never observed the AE reset. I still had no WiFi.
    3. I downloaded the AirPort Utility to my iPhone. It found my network, but that is all it would do - just find my network. It would not show me what version I had. It asked me for my password, which I gave. But it just keeps asking for my password, no other action. I still have no WiFi.
  • John Blue Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:13 PM (in response to John Blue)

    So my desktop has 7.6.3. My laptop has 7.6.1. And I have no WiFi.

  • explorz Level 1 Level 1 (45 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:16 PM (in response to John Blue)

    John,

     

    The firmware version has nothing to do with which computer you are on.  It has to do with the Airport Extreme.

  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:19 PM (in response to John Blue)

    The password that the airport utility wants is the password setup on the Airport the first time it was configured. This is not your Mac user password. If you don't remember the Airports password you will have to hard reset it so it back to the defaults then use the iPhone to go frame there. Hope this helps. You may want to try the default which is public if I remember correctly before you do the reset.

  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:22 PM (in response to John Blue)

    The version number is on the Airport not the computer. The computer  just reports what it sees on the Airport.

  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:24 PM (in response to John Blue)

    John if you would want to give me a call about this send your email address and I'll send a number you can call.

  • John Blue Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:25 PM (in response to explorz)

    I agree that the firmware version usually has nothing to do with which computer I am on. However, my desktop says 7.6.3, my laptop says 7.6.1, my iPhone is no help yet, my AE has not reset.

     

    I am using the correct password. I reset the password earlier today to the same password I have used all along for the AE.

  • John Blue Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:26 PM (in response to It_caveman)
  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 4:26 PM (in response to John Blue)

    In that case I'd hard reset the airport and go from there.

  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 14, 2013 5:33 PM (in response to John Blue)

    It was good talking to you John, have a good evening.

  • melissafromwaco Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 6:41 PM (in response to It_caveman)

    I have the same problem and am guessing it is because of the 7.6.3.  how do i download the 7.6.1 now that it has been disabled?  i didn't understand about downloading from airport utility?  thanks!!!!

  • It_caveman Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 6:47 PM (in response to melissafromwaco)

    Try this.       http://support.apple.com/kb/HT1218

     

    Also if you have an iPhone or iPad get the airport utility from the App Store. This is usually the easiest way to restore the older version.

  • melissafromwaco Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 7:01 PM (in response to It_caveman)

    thanks.  I checked the library, older firmware versions on my mac, and it only has the 7.6.3 listed.  I've had the base station for about 6 mos, but thought this was the newest update, don't see a 7.6.1.  if i use app on phone to change firmware, will cause any problems?

  • melissafromwaco Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 7:10 PM (in response to It_caveman)

    iphone shows connection to wifi/network, however new aiport utility app intermittently finds base station and intermittently connecting to internet which is the same as not connecting.  at times it searches forever for base station.  gives domain, dns server, router address but states connectivity as "disconnected".

1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (8)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.