Skip navigation

Exchange under Mountain Lion

290380 Views 831 Replies Latest reply: Feb 27, 2014 4:47 PM by Michael Paine RSS
  • JG in SB Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 12:16 PM (in response to Csound1)

    We tried that but I will try it again.....for some reason I seem to have to work at these things until they are resolved instead of saying "screw this" and just getting a different laptop that works.  Thanks for the additional input.  Confirmation that this is working perfectly for people with other hosts will help me argue with Rackspace if it is in fact an issue on their side.

  • davidpetree Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 12:19 PM (in response to JG in SB)

    JG

     

    Csound1 is right..So lets see if we can find the mistake

     

    first. Where is your autodiscover record for your domain pointing to?

    2nd. Open up terminal on your mac and see if you can ping that autodiscover record and see if its resolving to the same place. We want to make sure the hosts file was not edited.

    3. If the autodiscover record is correct and pingble, then you should be able to connect your mac mail.

     

     

    Now, one thing i have learend by helping all the AppRiver customers is:

     

    your Mac Mail, iCal and Addressbook MUST all have the same settings. If just 1 of them is out of sync or incorrect, it will mess up all apps

     

     

    Hope this helps

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 12:24 PM (in response to davidpetree)

    Dayum

     

     

    first. Where is your autodiscover record for your domain pointing to?

    2nd. Open up terminal on your mac and see if you can ping that autodiscover record and see if its resolving to the same place. We want to make sure the hosts file was not edited.

    3. If the autodiscover record is correct and pingble, then you should be able to connect your mac mail.

     

    You beat me to it

  • davidpetree Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 12:25 PM (in response to Csound1)

    hehe

     

    its what i do at AppRiver - We are a major Hosted Exchange company and i am the one that handles most of the Apple issues....lol

     

    or im the one that trains our support staff on how to support them.

     

    Those are always my first quesitons, start from scratch

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 12:35 PM (in response to davidpetree)

    davidpetree wrote:

     

    hehe

     

    its what i do at AppRiver - We are a major Hosted Exchange company and i am the one that handles most of the Apple issues....lol

     

    or im the one that trains our support staff on how to support them.

     

    Those are always my first quesitons, start from scratch

    Unfortunately many users start modifying one end without reference to the other

  • Kolobock Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 1:26 PM (in response to Csound1)

    But what explains the problems in mail app between using 10.7.x(works fine) and 10.8.x(only failed)?

    I switched back to lion completely with mbp 2011 and imac 2011 because i have no time to reconnect my exchange account every day several times.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 1:34 PM (in response to Kolobock)

    There isn't a simple explanation but by only investigating one end nothing can be learned. Have you checked your Exchange server's autodiscovery settings, and are they correct?

  • Kolobock Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 1:45 PM (in response to Csound1)

    Hi, yes, ich checked the settings/ip. But it works not longer than 2 or 3 days.

    I gave it up and went back to lion.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 1:52 PM (in response to Kolobock)

    Did you try entering the server/authentification settings manually or were you relying on autodiscovery all the time?

  • Kolobock Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 2:04 PM (in response to Csound1)

    my hoster is providing exchange 2007 by clusters(8 ip) and it is switching some times.

    It`s a german hoster, good service and reliable.........but since 10.8.x.........no chance.

    I`ve written already, i bought a brand new iMac, kicked out ML and installed 10.7.5.

    I have no tome to play........

    I came three years ago from windows, i hoped the trouble is finished...........until 10.8.x........

    Now the Lion(10.7) will stay, it works........simply works.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 2:07 PM (in response to Kolobock)

    Kolobock wrote:

     

    my hoster is providing exchange 2007 by clusters(8 ip) and it is switching some times.

    Was that a yes, or a no?

     

    And what is the Server version (it must be 2007, Service Pack1, revision 4 minimum)

  • Kolobock Level 1 Level 1 (0 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 2:24 PM (in response to Csound1)

    It was a confirmed "yes".

    Exchange version 2007 (Service Pack 3, Update Rollup 6) is up to date.

  • Csound1 Level 7 Level 7 (32,255 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 2:28 PM (in response to Kolobock)

    So it's not that then

  • Michael Paine Level 2 Level 2 (315 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 7:36 PM (in response to Csound1)

    It would be very useful if a person with good technical knowledge of this  problem prepared a troubleshooting checklist (i.e. try this , then this , etc) and some (polite) words to send to our exchange service providers. It has become too difficult to work through 717 posts to find out the best course of action.

     

    Any volunteers?

  • Bill Northcott Level 1 Level 1 (25 points)
    Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 8:55 PM (in response to JG in SB)

    Here is another confirmation.

    I look after ten macs some mobile laptops at a site with Exchange not hosted  and a bunch of questionable admins.  Other than having to track their unannounced changes of server DNS names they all work great.

    I also work at a large university who have many thousands of Mac users on Exchange.  They do not have issues with ML.

     

    If the AD, DNS and Exchange are properly configured, it will work.

    Bill

1 ... 46 47 48 49 50 ... 56 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (62)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.