4 Replies Latest reply: Mar 9, 2013 12:31 PM by Thomas Emmerich
Erwan S. Level 1 Level 1 (0 points)

I can not import a video anymore in Aperture 3.4.3. Do you have a solution? Thanks


iMac, OS X Mountain Lion
  • 1. Re: Aperture & Video
    léonie Level 9 Level 9 (51,775 points)

    What happened, before Aperture stopped importing movies? Did you install any other software lately, that might have changed video drivers or installed other video frameworks? Or did you run any helper applications to clean caches, etc?

    The savest way to try to fix this would be to reinstall the system, but a quick and dirty way that helped in some cases is to restore a cache file, see

    Re: Library doesn't play MOV-files on one computer, no problems on another.

     

    and also this thread: Re: Import video to Aperture library on Mountain Lion

     

    Regards

    Léonie

  • 2. Re: Aperture & Video
    Erwan S. Level 1 Level 1 (0 points)

    Thanks for the advice. This is chiness for me. I have been reading for hours all the suggestions....

    Why don't apple fix that? :-(

    Thanks anyway

  • 3. Re: Aperture & Video
    léonie Level 9 Level 9 (51,775 points)

    Why don't apple fix that? :-(

    Apple cannot fix your computer, if you installed something that broke it. If you installed software before this happened , then reinstall Mt. Lion. You do not need to erase your drive and start all over, just install Mt. Lion again.

  • 4. Re: Aperture & Video
    Thomas Emmerich Level 4 Level 4 (3,485 points)

    I can not import a video anymore in Aperture 3.4.3.

     

    You should provide more details on where the import is failing.

     

    Are vidoes not showing up in the import window? Then make sure videos are not excluded from the import settings. See below.

    Screen Shot 2013-03-09 at 12.29.08 PM.png

    Or, you can select the vidoes but for some reason they don't get into the library?

     

    Or they are in the library but won't play?