Skip navigation

Hyperlink BUG. Confirmed at Apple Store in Spain

565 Views 8 Replies Latest reply: Apr 3, 2013 11:02 PM by Terencio RSS
Jesus3476 Calculating status...
Currently Being Moderated
Mar 14, 2013 12:20 PM

Hi All.

I couldn´t believe at the beginning but it's real. Keynote hyperlinks have a bug. Went to an Apple Store in Spain and confirmed it with their technical support.

 

If you try to hyperlink a Keynote presentation from another one you may discover that Keynote exits from play mode and returns to design mode. ***!!

Try this:

     Create a Keynote file, 1 slide (or more if you wanna loose time). (Lets call it P1)

     Create a second Keynote file, 1 slide. (idem) (Lets call it P2)

     Create a hyperlink on whichever slide of P1 to open P2.

     Close P2.

     Launch P1 - enter play mode.

     Click on the hyperlink (it should launch P2)

     It shows first slide of P2 for half a second and..... ¡ ¡ Keynote exists from play mode and gets back to design mode ! !

 

Is this really what Apple wanted the hyperlink to another keynote file work? Don´t think so.

 

You may find that if you relaunch P1 and reclic on the hyperlink..... it works! ! ! ! That´s because P2 is already opened. Close P2 and try again..... E R R O R !

 

Please, take notice of this bug and give it a solution. It`s not a good business to set things on the applications that don´t work. What would Steve (R.I.P) think about this?

 

Hope for a soon update of the application for solving this.

Thanks

  • Gary Scotland Level 5 Level 5 (7,555 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 15, 2013 2:36 PM (in response to Jesus3476)

    The readers of this forum are Keynote users and not  Apple employees, we have no influence at all in  Apple  decisions.

     

    Hyperlinks work as they should on my systems and most other users, I have never heard of this issue but I know how such things are very annoying. There are  a few teething issues with the latest version of Keynote running on Mountain Lion, as you may have read from the other posts.

     

    The following routine maintenance procedure sorts out many of these problems so it is well worth spending 10 minutes going through the following:

     

    1

    Uninstall all of iWork if you have this, otherwise uninstall Keynote if other iWork applications are not installed.

    Use the free application Appcleaner to do this as it will remove the applications properly. It can be downloaded here:   Appcleaner Download

     

    2

    empty the trash

     

    3

    Reinstall Keynote or iWork  using the original method on purchase using the installer file or installed from the App Store

     

    4

    shutdown the Mac and restart holding down the shift key until the apple logo appears

    let the Mac complete the start up procedure completely, it will take longer to start as it is repairing  software on the hard drive

     

    5

    go to Applications >  Utilities > Disc Utility > First Aid > Repair Disc Permissions

    when this is completed restart the Mac normally

     

    Report back  on how you got on.

  • Gary Scotland Level 5 Level 5 (7,555 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 16, 2013 8:24 AM (in response to Jesus3476)

    Keynote hyperlinks have always worked exactly as intended for me and all of my clients. Most issues in the past have been due to users inexperience.

     

    I prefer not to use links to other presentations, I can design most of what I need in a single file. It is not a perfect procedure, there can be delays when opening subsequent files but never had problems dropping out of play mode.

     

    A refinment to try is to set the following

     

    Inspector > Document:

     

    Automatically play on open

    Presentation set to Hyperlinks only

     

     

    In preferences:   deselect the option;   Exit presentation after last slide

  • Gary Scotland Level 5 Level 5 (7,555 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 28, 2013 5:34 AM (in response to Jesus3476)

    I managed to track down a 2 week old 21"  new iMac last night with Mountain Lion and Keynote preinstalled.

     

    I created 5 Keynote files with a link from presentation 1 to each of the other 4 keynotes and a link back to presentation 1. It worked properly.

     

    I cant think why your having this issue,  other than a clean install of the OS and redownloading iWork from Apple App Store, I am out of suggestions.

  • Gary Scotland Level 5 Level 5 (7,555 points)
    Currently Being Moderated
    Mar 28, 2013 3:04 PM (in response to Jesus3476)

    Makes no difference if the Keynote files are closed, open in edit mode, or open in play mode, they play and link correctly.

  • Terencio Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 3, 2013 11:02 PM (in response to Jesus3476)

    I've had this same problem too, and I'm a fairly experienced Keynote user. The only thing that seems to work is to have the files already open. It's infuriating.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.