4 Replies Latest reply: Apr 3, 2013 7:22 AM by rkaufmann87
Eddhmr Level 1 Level 1 (0 points)

I have an April 2010 iMac 27" originally bought in the UK.

 

I've just relocated to France. The two times I've used the machine it's been sluggish, getting very hot, very quickly at the top and has a very slight whirring noise at the back of the unit in the top left corner (left if you're facing the screen). The second time I kept it on for only an hour before shutting it down in case I was doing damage to it.

 

Looking at the tech specs I had thought that the iMacs had universal electrical input (or at least between 100 - 240v » https://support.apple.com/kb/SP588). It does appear to be the power though since the hard-drive sounds as it should do and the whirring continues for a while after shutdown (and the harddrive has stopped making what little noise it does make) but stops instantly if the power cable is removed as soon as the iMac has shut down.

 

The only other thing is that I haven't changed the Seagate 1Tb harddrive that Apple has said could fail. I realise I need to do that regardless of anything else since I only have until April 12th, but could that be the cause of the problems/ noise? The harddrive sounds like it's booting up and behaving normally.

 

Or could it be that something's gone bump in the journey and that's causing the problems? Could a fan have become slightly loose and that be the reason for the slight whirr in the top left corner?

 

Any help/ reasurrance would be greatly appreciated.


iMac, Mac OS X (10.6.5)