1 2 3 4 Previous Next 55 Replies Latest reply: Mar 4, 2014 8:14 PM by ZenFury Go to original post
  • 45. Re: iRig Failure
    IJan2000 Level 1 Level 1 (10 points)

    irig stomp btw if of interest.

  • 46. Re: iRig Failure
    Joel.O Level 1 Level 1 (10 points)

    Definitely contact our Support. Well help get this figured out.

  • 47. Re: iRig Failure
    paulbeard Level 1 Level 1 (5 points)

    Me, too, from what I can tell. I wonder how many of these are out there?

  • 48. Re: iRig Failure
    St.VitalKid Level 1 Level 1 (0 points)

    I am running an Ipad 1 and have had no problems with Amplitube or irig until I loaded an update for the app a few days ago.  Now I have no output sound from the guitar.  If I go to settings, I can clearly see there is input from the guitar into the Ipad.  The v/u meter responds appropriately to the guitar's signal.  But there is no output.  The odd thing is that I can still hear songs I loaded into Amplitube to play along with and the metronome sound still works.  For some odd reason though, I cannot hear anything from the guitar ( I have tried two different guitars and two different cables).

  • 49. Re: iRig Failure
    Joel.O Level 1 Level 1 (10 points)

    I'm sorry for your trouble with the update. I'd contact support to see if there is anything we can do. Our iRig HD (The next generation of the iRig with digital connection) is working properly as another option. It also works with your Macs too.

  • 50. Re: iRig Failure
    kanem Level 1 Level 1 (0 points)

    I have the iRig HD and having same problem with no sound coming from my guitar to my headphones.  I use iPhone as I don't have an iPad.  The demo, drums and songs all play but no sound from guitar.  Had been working fine but stopped (I had recently downloaded Hendrix amps). Tried swapping guitars and cables -no luck.  I once got it working for few days by removing all Amplitube apps and reloading then it stopped again.

  • 51. Re: iRig Failure
    Joel.O Level 1 Level 1 (10 points)

    That is definitely not normal. Please contact the IK Support for 1 on 1 help with your set up.

  • 52. Re: iRig Failure
    kaalnemi Level 1 Level 1 (0 points)

    I connected irig with ipad2 , it worked fine. jamup , ampkit and amplitube got connected but mobilepod seeks for mobile in or line6 sonic port hardware. I was happy, but when i connected in iphone 3gs (jailbroken) and iphone 4s (factory unlocked) no input guitar was heard, but the sample inbuilt could be heared. in inbuild mic active mode the iphone's mic activated and sound could be heard but not the guitar input the phone's mic wasfeeding the sound of the surrounding environment. still in confussion cant figure out why it is working with ipad but not working in iphones.

  • 53. Re: iRig Failure
    kaalnemi Level 1 Level 1 (0 points)

    update: couple of hrs before i noticed that the jack pin of my irig was shorter than a earphone jackpin so i chopped of about a centimetre of the baseline of the jack moulded by soft rubber and the length of the jack got almost similar with that of headphone. plugged the irig and heard the click sound, the jack definitely made a good contact and so i tested with amplitube and ampkit it is working absolutely fine now got tired of jamming and here i'm sharing a success story. it might come handy to people out there .who knows ?

  • 54. Re: iRig Failure
    BotelhoDre Level 1 Level 1 (0 points)

    I've just bought my iRig and it doesn't work with my iPod 5. I get no sound out of my guitar.

    Headphones are working and when iRig is connected I can hear the samples and every other sound coming out of the iPod, but I get nothing from my guitar.

    I tried shutting the iPod down, turning Mono on/off (like you guys suggested), but it still doesn't work with any of my apps (Amplitube, Garage Band and AmpKit).

    Then I tried it with my brother's iPod 4 and it worked perfectly, which makes me think that there's something wrong with my iPod settings (I got the iOS 7)....

    Does anyone know something I could try?

    Thanks!

  • 55. Re: iRig Failure
    ZenFury Level 1 Level 1 (0 points)

    Soooo.... Got Ampkit+....no sound. The irig works with amplitude, but I get nothing out of Ampkit

1 2 3 4 Previous Next