Skip navigation

3G Issue IOS 6.1 - Iphone 5

111407 Views 386 Replies Latest reply: Dec 30, 2013 6:53 PM by xfajegalutanx RSS Branched to a new discussion.
  • Glenikins Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 17, 2013 2:15 AM (in response to faris97)

    faris97, I'm glad your network has been upgraded and your phone is now working properly.  However I disagree with you about where the "fault" lays.  A mobile phone provider should not release software which relies on all networks being upgraded to LTE, until all the networks have been upgraded!!  I as a vodafone uk user have no way of knowing when my network is going to be upgraded (and I don't actually understand what the upgrade is for), I am just left with a phone that stopped working properly as soon as its software was upgraded.

     

    As an aside, the "next test" that I mentioned in my previous post was successful, in that the phone did actually pick up 3G as I drove through towns which have 3G this morning.  So that's good news.

     

    What I have also realised now though, is that between these 3G areas, despite my phone indicating a data connection with the "O" symbol, the data connection does not work.  My iPhone 5 can only send/receive data in a "3G"/"E" area or a WiFi area.  And that's bad news.

  • Rolec Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 17, 2013 2:34 AM (in response to nath.02.28)

    Hello,

     

    Have also some problems with the IOS 6.1.3 and 3G connectivity here in Belgium on the proximus networkl.

    I use a Iphone 4S (IOS 6.1.3 carrier settings 14.0) and it shows the E (edge) symbol besides the carrier,

    not possible to use this to check emails, internet, listen to radio and so on. Secondly I have an Ipad 2 with the same settings, it shows 3G and everything works. Above all this is in the same place my office in Brussels.

    Have tried different things to get the Iphone back to work but the problems still remains.

     

    Any solution to this?

  • micartttt Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 17, 2013 6:55 PM (in response to nath.02.28)

    Hi, FINALLY my 3G issue has been resolved after downloading updates from my Telco. Maxis.  I notice the enable "3G" button has changed to "LTE" after doing so!!

     

    Now I can get full bar for my 3G signal instantly at most places...relieved!!!

     

    Hope you guys are also the same ya:)

     

    God bless!

  • netbeans Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 18, 2013 2:36 AM (in response to micartttt)

    I am on Maxis + LTE @ M'sia as well. My issue of no data is still there.

     

    Scenario: Enter a no service area (e.g. Basement parking), coming out from the parking, I get voice, but no data, until I reset network settings.

  • woei jer Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 18, 2013 9:18 AM (in response to netbeans)

    I am also on maxis after I has been swap another iPhone the problem have solve

  • netbeans Level 1 Level 1 (10 points)
    Currently Being Moderated
    Apr 21, 2013 12:47 PM (in response to netbeans)

    hmmm... I found a workaround (at least it worked for me..so far). Enable Data Roaming in settings.

     

    Even after entering a no service area, and coming out from the area (Basement parking), at least for now, I get voice and data, without having to reset network settings.

     

    1. From the Home screen, tap Settings

    2. Tap General

    3. Tap Mobile Data

    4. Turn Data Roaming On

  • tariq3000 Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Apr 25, 2013 12:40 AM (in response to nath.02.28)

    Hi All

     

    We have problem in the signal for the IPhone 3GS in Egypt the signal will cut and come back after we have update the ISO 6.1.2  and this problem we are not facing before its new and we did all the solution to fix it but still happening  we have reset the network it will work for some time and again will cut the signal , please fix this error or I will but this IPhone in carbide  

  • baderalajmi Calculating status...
    Currently Being Moderated
    May 23, 2013 10:59 AM (in response to nath.02.28)

    i am from Saudi Arabia, i got the same problem, however, before this case my iphone 5 stopped working without reason i wanted to through it at garbage , it worked later , but without neither 3g or LTE.

  • vallabvs Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 11, 2013 10:57 PM (in response to nath.02.28)

    Mine is 6.1.4 using BSNL- India, having same problem, most of time on edge, wasting money on 3g data.

  • Bettinna Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 13, 2013 7:50 AM (in response to nath.02.28)

    SOLVED.

    My experience:

    iPhone 5 64GB Black & Slate unlocked & contract free Model A1428 MD642LL/A. Carrier: MOVISTAR 14.1 (ARGENTINA); iOS 6.1 and/or 6.1.4 (10B350), Modem Firmware 3.04.25.

     

    With a MicroSIM (3FF / 3rd Form Factor) from MOVISTAR cutted by MOVISTAR to NanoSIM (4FF / 4th Form Factor): No 3G and/or EDGE service AT ALL since day one for TWO months.

     

    With a REAL NanoSIM (4FF / 4th Form Factor) from MOVISTAR: 3G and/or EDGE service working.

    If you take a close look at both "NanoSIMs" (the real one and the "fake" one), they are ABSOLUTELY different.

     

    In other words: DO NOT cut MicroSIMs, use REAL NanoSIMs from your service provider.

    I really hope this helps you all.

  • trollschoppen Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 13, 2013 8:27 AM (in response to nath.02.28)

    I have the same problem in Germany with carrier O2. I already reported this as a bug and I really hope they can solve the issue. With my "old" iPhone 4 I never had any problems.

     

    And yes, I have a "real" and completely new NanoSim Card.

  • matipizarro Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 17, 2013 1:37 PM (in response to nath.02.28)

    Hi everyone!

     

    I installed iOS7 beta 1, and Apple fix the problem with 3G issues!!

     


  • achmadnoorafzam Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 17, 2013 6:20 PM (in response to nath.02.28)

    But, to install the beta version, need cost.

  • HenrickL. Calculating status...
    Currently Being Moderated
    Jun 17, 2013 6:26 PM (in response to nath.02.28)

    Having said that I think the phone itself is still an issue. I had my phone replaced 2 weeks ago and no longer facing such 3G issue, I suspect this might be a common problem to some manufacturing batches, I suggest you to do the same, get it replaced (either new or refurbished) instead of relying on the OS alone.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (16)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.