9 Replies Latest reply: Jun 19, 2013 3:12 PM by Frank Caggiano
renee.d Level 1 Level 1 (0 points)

When I hit command delete, instead of deleting the photo, the screen flashes. I have checked all my other shortcuts and nothing is in conflict with this one so I don't understand life not working. If anyone has any ideas, I would really appreciate it.


OS X Mountain Lion (10.8.2), netopia 2247-n8
  • 1. Re: command delete does not delete
    firstlaunch Level 3 Level 3 (610 points)

    Try trashing your aperture.plist.

     

    http://support.apple.com/kb/HT3805

  • 2. Re: command delete does not delete
    Kirby Krieger Level 6 Level 6 (11,915 points)

    How did you check all your other shortcuts?  Did you check global shortcuts outside of Aperture?

     

    The "flash" makes me think you might be taking a picture of your screen.  Do you have any screen grabbing programs?  What happens if right after the "flash" you go to Preview and run "File➞New From Clipboard".  (Just a hunch.)

  • 3. Re: command delete does not delete
    Frank Caggiano Level 7 Level 7 (23,795 points)

    Just to be certain it is a problem with the shortcut and not the actual command:

     

    if when you try command-delete and the screen flashes if you select File->Delete is the selected image sent to Aperture's trash?

  • 4. Re: command delete does not delete
    Frank Caggiano Level 7 Level 7 (23,795 points)
    The "flash" makes me think you might be taking a picture of your screen.

     

    Actual the screen will flash when you run the command and for some reason the command can't be run.

     

    For example if you have no images selected and you run Delete the screen will flash and you'll here a tone.

     

    Message was edited by: Frank Caggiano

     

    Actual that is a setting in the Accessibility pane of System Preferences, under audio: Flash the screen when an alert occurs. Forgot I had that turned on.

  • 5. Re: command delete does not delete
    léonie Level 9 Level 9 (51,640 points)

    Actual the screen will flash when you run the command and for some reason the command can't be run.

    That is what I have been thinking too.  If I remember correctly, Aperture did flash the screen, when one tried to delete from a smart album or in Faces view. But the current version will really delete anything with ⌘⌫. 

    Maybe renee.d has an older GarageBand version? So far we do not know the version.

  • 6. Re: command delete does not delete
    Frank Caggiano Level 7 Level 7 (23,795 points)

    Yes the screen will flash as long as the setting in Accessibility is set.

     

    Of course if nothing is selected the command will fail, which is why I asked the OP to try to run the File->Delete right after command-delete fails. If the File->delete works then it is a problem with the shortcut, if File->Delete fails also then something else is going on.

     

    Maybe renee.d has an older GarageBand version? So far we do not know the version.

    Did we relocate when I wasn;t looking?

  • 7. Re: command delete does not delete
    léonie Level 9 Level 9 (51,640 points)

      I have been thinking of my new guitar, when I saw your post - sorry - I was just in a discussion in the other forum, why I am only hearing the sounds of silence right now

  • 8. Re: command delete does not delete
    Kirby Krieger Level 6 Level 6 (11,915 points)

    Frank Caggiano wrote:

     

    Yes the screen will flash as long as the setting in Accessibility is set.

    Cool.  Never knew the option was there.

  • 9. Re: command delete does not delete
    Frank Caggiano Level 7 Level 7 (23,795 points)

    Yeah I've had that set since forever. Find it useful for those times the volume is off.