Skip navigation

slow browsing with proxy MS ISA 2006

492 Views 9 Replies Latest reply: Jun 30, 2013 11:27 PM by Linc Davis RSS
asjhabua Calculating status...
Currently Being Moderated
Jun 25, 2013 2:42 AM

Dear All,

we have corporate network , working with proxy gateway as MS ISA 2006 , And switches and wireless of CISCO,

we face regularly problem with slow internet browsing suddenly for all MAC pc / Air book.

 

If any one can guide me for this

 

Thank you

 

Princeali

MacBook Pro
  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,825 points)
    Currently Being Moderated
    Jun 25, 2013 6:59 AM (in response to asjhabua)

    From the menu bar, select

    System Preferences Network

    If the Network preference pane is locked, click the lock icon in the lower left corner and enter your password to unlock it. Then click the Advanced button and select the Hardware tab. Select

    Configure: Manually

    and

    MTU: Custom

    Enter an MTU value of 1280.

    Click OK and then Apply. Test.

    You must apply the change before it takes effect.

    If the issue is resolved, experiment with higher MTU values until you find the highest one that works. The higher the MTU, the better the network interface will perform.

    If changing the MTU has no effect, restore the Configure setting to Automatically.

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,825 points)
    Currently Being Moderated
    Jun 26, 2013 6:44 AM (in response to asjhabua)

    Can you connect to the Internet without going through the proxy? If so, do that and test. If you must use the proxy, the network administrator will have to solve the problem.

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,825 points)
    Currently Being Moderated
    Jun 27, 2013 7:10 AM (in response to asjhabua)

    It's not a virus. You haven't answered my question about bypassing the proxy.

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,825 points)
    Currently Being Moderated
    Jun 30, 2013 7:45 AM (in response to asjhabua)

    What version of OS X is running on the Macs?

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,825 points)
    Currently Being Moderated
    Jun 30, 2013 11:27 PM (in response to asjhabua)

    Please read this whole message before doing anything.

    This procedure is a diagnostic test. It’s unlikely to solve your problem. Don’t be disappointed when you find that nothing has changed after you complete it.

    The purpose of the test is to determine whether the problem is caused by third-party software that loads automatically at startup or login, or by a peripheral device.

     

    Disconnect all wired peripherals except those needed for the test, and remove all aftermarket expansion cards. Boot in safe mode and log in to the account with the problem. Note: If FileVault is enabled, or if a firmware password is set, or if the boot volume is a software RAID, you can’t do this. Ask for further instructions.
       
    Safe mode is much slower to boot and run than normal, and some things won’t work at all, including sound output andWi-Fi on certain iMacs. The next normal boot may also be somewhat slow.

    The login screen appears even if you usually log in automatically. You must know your login password in order to log in. If you’ve forgotten the password, you will need to reset it before you begin.

     

    Test while in safe mode. Same problem?

     

    After testing, reboot as usual (i.e., not in safe mode) and verify that you still have the problem. Post the results of the test.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.