9 Replies Latest reply: Jul 6, 2013 2:50 PM by Tim Engle
Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

Every time I try to open in CS5 Aperture just hangs up. I have to force quit.

This is all I see.

Same problem when going to Silver Effects

 

Screenshot 7:6:13 9:36 AM.jpeg


Aperture 3, OS X Mountain Lion (10.8.4)
  • 1. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

    Sorry can't seem to get the screenshot to show up.

    Screenshot 7:6:13 9:36 AM.png

  • 2. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    léonie Level 9 Level 9 (51,685 points)

    Tim,

    Screen Shot 2013-07-06 at 20.23.13MESZ.PNG

    are you using the little camera icon to upload the screenshot?

  • 3. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    léonie Level 9 Level 9 (51,685 points)

    When did this start?

    Could you use Silver Efex and Photosop CS5 with Aperture before, or is it the first time you tried?

    What is your current Aperture version?

     

    Since Aperture 3.4 plug-ins and external editors need to be compatible with sand-boxing - see this document:

     

    Aperture 3.4 and later: Some third-party plug-ins are no longer compatible

     

    Do you have the latest versions of the Nik plug-ins and CS5?

  • 4. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

    Yes I used that.

    Not sure why it dosent show up.

    Screenshot 7:6:13 9:36 AM.jpg

  • 5. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

    Startetd last night. All was working and great before!

     

    I havent added or upgraded anything in a long time.

    Im using version 3.4.5

    Whaen sending to CS5 it says Preparing and just hangs.

  • 6. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    léonie Level 9 Level 9 (51,685 points)

    Whaen sending to CS5 it says Preparing and just hangs.

    Does it happen for all images or only for the one you are currently working with ?

    What filetype? Raw, jpeg?

    Is your Aperture library on an internal or external drive?

     

    If it is happening with all images, does it also happen, when you are editing from a new testlibrary?

     

    Launch a Console (from Applications > Utiliies) and check if there are error messages, when Aperture starts to hang. Post a few messages here, from the time the hang occurs.

  • 7. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

    So a few system notes if it helps

    I have 16GB ram

    3.2 GHz i3

    1t main drive.

    I shoot RAW and keep the images on a Drobo

    Only personal images on the main Aperture library. That library is on my main drive.

    I have a lot of images I deal with. Last year I shot 88,000

     

     

    I did get some files to open. I tested 4 RAW files from diffrent shoots

     

    The first file opened up in about 2 min

    7/6/13 1:09:10.844 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x11-192.168.1.12:0!

    7/6/13 1:09:37.267 PM com.apple.launchd.peruser.501[187]: (0x7fb44162cbc0.anonymous.com.apple.dock.[280]) Unmanaged jobs may not make XPC Events requests.

    7/6/13 1:09:37.267 PM com.apple.dock.extra[280]: Event channel check-in failed: com.apple.usernotificationcenter.matching: 0x1: Operation not permitted

    7/6/13 1:09:37.268 PM com.apple.dock.extra[280]: Bug: 12E55: libxpc.dylib + 35251 [70BC645B-6952-3264-930C-C835010CCEF9]: 0x1

    7/6/13 1:09:37.268 PM com.apple.dock.extra[280]: Got bogus event on event stream listener connection. You may have called xpc_set_event_stream_handler() more than once for the same stream: <error: 0x7fff7543eca0> { count = 1, contents =

              "XPCErrorDescription" => <string: 0x7fff7543ec20> { length = 18, contents = "Connection invalid" }

    }

    7/6/13 1:09:42.097 PM coreaudiod[176]: Disabled automatic stack shots because audio IO is active

    7/6/13 1:09:42.363 PM coreaudiod[176]: Enabled automatic stack shots because audio IO is inactive

     

    Second image took 2:35 to open

    7/6/13 1:13:09.925 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x13-192.168.1.10:0!

     

    Third image took 4:42 to open

    7/6/13 1:18:10.450 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x16-192.168.1.12:0!

    7/6/13 1:18:57.368 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x17-192.168.1.10:0!

     

    Forth image took 12min to open

    7/6/13 1:26:21.009 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x18-192.168.1.10:0!

    7/6/13 1:27:44.007 PM com.apple.usbmuxd[26]: _heartbeat_failed heartbeat detected detach for device 0x19-192.168.1.12:0!

    7/6/13 1:27:58.000 PM kernel[0]: Sandbox: sandboxd(823) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd

    7/6/13 1:27:59.041 PM _spotlight[829]: audit warning: allsoft

    7/6/13 1:27:59.042 PM _spotlight[830]: audit warning: soft /var/audit

    7/6/13 1:27:59.222 PM _spotlight[832]: audit warning: closefile /var/audit/20130706201005.20130706202759

    7/6/13 1:28:04.508 PM coreaudiod[176]: Disabled automatic stack shots because audio IO is active

    7/6/13 1:28:04.682 PM coreaudiod[176]: Enabled automatic stack shots because audio IO is inactive

    7/6/13 1:28:06.867 PM sandboxd[823]: ([176]) coreaudiod(176) deny file-read-data /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Flip4Mac WMA Import.component

    7/6/13 1:28:06.877 PM sandboxd[823]: ([176]) coreaudiod(176) deny file-read-metadata /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Flip4Mac WMA Import.component/Contents

    7/6/13 1:28:06.887 PM sandboxd[823]: ([176]) coreaudiod(176) deny file-read-metadata /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Flip4Mac WMA Import.component

    7/6/13 1:32:37.000 PM kernel[0]: CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=838[GoogleSoftwareUp] clearing CS_VALID

    7/6/13 1:35:00.811 PM com.apple.launchd[1]: (com.apple.xprotectupdater[840]) Exited with code: 252

  • 8. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    léonie Level 9 Level 9 (51,685 points)

    Is your Drobo directly connected or a NAS?

     

    And where you running music or video in the background? It looks like Flip4Mac were interfering. Is Flip4Mac the latest version?

  • 9. Re: Trying to open in CS5 and Aperture just hangs up.
    Tim Engle Level 1 Level 1 (0 points)

    Drobo is via firewire 800

     

    Only thing running was Safari

    I just updated Flip4Mac after your note.