Skip navigation

Mail Problem with multipart/mixed Content, "empty mails" via IMAP

289 Views 1 Reply Latest reply: Aug 21, 2013 2:52 AM by robbie.rob RSS
robbie.rob Level 1 Level 1 (10 points)
Currently Being Moderated
Aug 17, 2013 1:48 AM

I do need some help.

 

Here is my setup. I have a OSX Mountain Lion Server with the mail service running. fetchmail is collecting mail from a pop account. I have two Mac clients - one with Outlook for Mac, one with Apple Mail,

 

Everything is fine exept...

 

... if I receive a mail from an Exchange Server with a PNG-Image in the signature (e.g. a company logo) then...

 

... this mail will be displayed as an empty mail. Correctly spoken, the mail header is there, but the mail body ist not shown. The body is there - I can see it if I swich to the raw view in mail.

 

So I tried to figure out what the reason might be. I also tried several ideas from other discussions here - without success.

 

This error is concerning only mails with the Content-Type: multipart / mixed - coming from Exchange Servers. The mail body is not displayed. It seems to be that something is corupptung the IMAP Envelope of these mails.

 

- Is it a security problem?

- Is it a filtering problem?

- Is it a settings problem in Apple Mail and Outlook for Mac?

- Is it a settings problem in fetchmail?

 

I don't know... I think it is a settings problem in the main.cf - but I don't know what to do.

 

Can anybody help???

 

Kind regards,

Robert.

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.